Só, zsír, sav, hő
Só, zsír, sav, hő Samin Nosrat másodéves egyetemistaként került kapcsolatba a
főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében, a Chez Panisse-ban
kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva séf lett. Azóta a
főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól Mexikóig,
Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta, hogy az
ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav vagy a
hő.A só, ami felerősíti az ízeket, a zsír, ami ízt ad és állagot képez, a sav,
ami egyensúlyba hozza az ízeket, és a hő, ami végső soron meghatározza az ételek
állagát. Samin Nosrat könyvének első fele olyan, mint egy profi főzőtanfolyam, a
második részében található több mint 100 recept elkészítésével pedig
kipróbálhatjuk a tanultakat. Samin Nosrat amerikai séf és gasztronómiai író -
egyesek szerint a következő Julia Child - 2000 óta foglalkozik hivatásszerűen
főzéssel. 2017-ben megjelent Só, zsír, sav, hő című első könyvét, melyen 14 évig
dolgozott, számos díjjal jutalmazták, a The Times Az év szakácskönyvének
választotta. A belőle készült négyrészes sorozat a Netflixen látható.Számomra az
egyetlen ember, aki megfejtette a gasztronómiai mátrixot, Samin Nosrat. Egy
igazi, sallangmentes gasztrozseni. Ha egyetlenegy gasztrosorozatot nézel a
Netflixen, legyen ez. Ha egyetlen szakácskönyved van otthon, legyen ez, és
ígérem, megtanulsz főzni! Wossala Rozina étteremtulajdonos, gasztronómus
főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében, a Chez Panisse-ban
kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva séf lett. Azóta a
főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól Mexikóig,
Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta, hogy az
ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav vagy a
hő.A só, ami felerősíti az ízeket, a zsír, ami ízt ad és állagot képez, a sav,
ami egyensúlyba hozza az ízeket, és a hő, ami végső soron meghatározza az ételek
állagát. Samin Nosrat könyvének első fele olyan, mint egy profi főzőtanfolyam, a
második részében található több mint 100 recept elkészítésével pedig
kipróbálhatjuk a tanultakat. Samin Nosrat amerikai séf és gasztronómiai író -
egyesek szerint a következő Julia Child - 2000 óta foglalkozik hivatásszerűen
főzéssel. 2017-ben megjelent Só, zsír, sav, hő című első könyvét, melyen 14 évig
dolgozott, számos díjjal jutalmazták, a The Times Az év szakácskönyvének
választotta. A belőle készült négyrészes sorozat a Netflixen látható.Számomra az
egyetlen ember, aki megfejtette a gasztronómiai mátrixot, Samin Nosrat. Egy
igazi, sallangmentes gasztrozseni. Ha egyetlenegy gasztrosorozatot nézel a
Netflixen, legyen ez. Ha egyetlen szakácskönyved van otthon, legyen ez, és
ígérem, megtanulsz főzni! Wossala Rozina étteremtulajdonos, gasztronómus
Adatlap
Ár: | 11.990 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.12.31 |
Eddig megtekintették 12 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Só, zsír, sav, hő" című hirdetést látja. (fent)