A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig! - Magyar
A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig! - Magyar konyha pimaszul Ez a könyv azért
készült, hogy Bíró Lajos, azaz Lali, a chef pályafutásának eddigi korszakain
keresztül, az ő szemüvegén át kicsit megmutassa, összegezze a magyar vendéglátás
és ételkészítés fejlődését, változását, a hatvanas évektől egészen napjainkig.
Ez a könyv sok szempontból profiknak, sok szempontból lelkes, amatőr
hobbiszakácsoknak szól. Ez a könyv azoknak készült, akik szívesen kerülnének
tisztába azzal a - bátran történelminek nevezhető - folyamattal, ahonnan és
ahová eljutott a magyar vendéglátás és éttermi főzőtudomány oda, ahol ma tart.
Azoknak, akik mindezt a tűzhely mellett, a gyakorlatban, divatos szóval
interaktívan is örömmel lekövetnék. De ha fotelban ülve, akkor sem fognak
unatkozni... Ez a könyv megpróbálja összefoglalni - a Bíró Lajostól megszokott,
kicsit sem szokványos stílusban - 67 ismert, kedvenc klasszikus fogásunkon és
ezek 125 variációján keresztül azt, hogy milyen irányba mozdult és mozdulhat
tovább az ízek megőrzése: legalábbis Bíró Lajos fejében, konyháiban, tűzhelyén
és tányérjain. Ez a könyv egy meghatározó személyiség, egy olyan ember
szakácskönyv-szerűsége, akinek lételeme a korlátok (és egyúttal saját és
környezete határainak) feszegetése, és még mindig nem fáradt bele, sőt.
Ötleteket ad, inspirál, már-már kihívó pimaszsággal, ami mögött mégis mindig
felfedezhető az alapanyag, az étel és a szakma végtelen tisztelete, nem lanyhuló
szeretete. Semmit sem tekint szent tehénnek, miközben minden az, amihez nyúl?
Döntse el Ön! Ahogy a cím is sugallja: van benne retró, nosztalgia,
nyughatatlanság, botrányosság, és még sorolhatnám, mi minden - de a
legfontosabb, amire mindezek felfűzhetők: kreativitás, mesterfokon.
készült, hogy Bíró Lajos, azaz Lali, a chef pályafutásának eddigi korszakain
keresztül, az ő szemüvegén át kicsit megmutassa, összegezze a magyar vendéglátás
és ételkészítés fejlődését, változását, a hatvanas évektől egészen napjainkig.
Ez a könyv sok szempontból profiknak, sok szempontból lelkes, amatőr
hobbiszakácsoknak szól. Ez a könyv azoknak készült, akik szívesen kerülnének
tisztába azzal a - bátran történelminek nevezhető - folyamattal, ahonnan és
ahová eljutott a magyar vendéglátás és éttermi főzőtudomány oda, ahol ma tart.
Azoknak, akik mindezt a tűzhely mellett, a gyakorlatban, divatos szóval
interaktívan is örömmel lekövetnék. De ha fotelban ülve, akkor sem fognak
unatkozni... Ez a könyv megpróbálja összefoglalni - a Bíró Lajostól megszokott,
kicsit sem szokványos stílusban - 67 ismert, kedvenc klasszikus fogásunkon és
ezek 125 variációján keresztül azt, hogy milyen irányba mozdult és mozdulhat
tovább az ízek megőrzése: legalábbis Bíró Lajos fejében, konyháiban, tűzhelyén
és tányérjain. Ez a könyv egy meghatározó személyiség, egy olyan ember
szakácskönyv-szerűsége, akinek lételeme a korlátok (és egyúttal saját és
környezete határainak) feszegetése, és még mindig nem fáradt bele, sőt.
Ötleteket ad, inspirál, már-már kihívó pimaszsággal, ami mögött mégis mindig
felfedezhető az alapanyag, az étel és a szakma végtelen tisztelete, nem lanyhuló
szeretete. Semmit sem tekint szent tehénnek, miközben minden az, amihez nyúl?
Döntse el Ön! Ahogy a cím is sugallja: van benne retró, nosztalgia,
nyughatatlanság, botrányosság, és még sorolhatnám, mi minden - de a
legfontosabb, amire mindezek felfűzhetők: kreativitás, mesterfokon.
Adatlap
Ár: | 5.290 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.12.21 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig! - Magyar " című hirdetést látja. (fent)