Betöltés...

Évszakok ízei - Receptek és történetek

Évszakok ízei - Receptek és történetek Mi köze az édesköménynek a biszbaszhoz?
Hogyan köthető a blachan, ez az apró rákok és sózott halak napon érlelésével
készülő (és rendkívül büdös) indonéz hozzávaló a mi vajtökünkhöz? Hogyan
készíthetjük el a Hidegen mosolygó szőke márki nevezetű, epres-csokoládés
receptet? Csupa kínzó kérdés, amelyeket új szakácskönyvében Váncsa István
nemcsak feltesz, hanem rendre meg is válaszol. A szerző új kötetének
receptállománya alapanyagok köré csoportosul, vagyis (saját szavai szerint) a
mindennapi élet valóságos problémáira keres válaszokat. Szervező elve a
szezonalitás, tudjuk meg Váncsától, tekintve, hogy az ételkészítés alapanyagai
jórészt az évszakokhoz kapcsolódnak. Tavasszal csirkét ettünk, nyáron jércét,
ősszel kacsát-libát, telente disznóhúst, ám erre már csak a legöregebbek
emlékeznek. A nagy élelmiszer-áruházakban évszakoktól függetlenül mindig
ugyanazt látni, de valódi csirkét vagy jércét soha; ezeknek a szavaknak az
eredeti jelentése mostanra feledésbe merült. Ez a könyv mindazonáltal próbál úgy
tenni, mintha továbbra is normális életet élnénk egy normális világban, szerzője
tehát kegyes hazugságot terjeszt. Ettől jó a közérzete. Az Évszakok ízei
szórakoztat, tanít, elgondolkodtat, és mellesleg 240 izgalmas recepttel szolgál
- mi többet várhatnánk egy szakácskönyvtől?

Tovább
Adatlap
Ár: 4.790 Ft
Könyvkereső: Szakács
 
Feladás dátuma: 2024.10.13
Eddig megtekintették 5 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Évszakok ízei - Receptek és történetek
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Évszakok ízei - Receptek és történetek" című hirdetést látja. (fent)