Kiss Szilvia - A nagy kuglófkönyv
Kuglófot sütni nem is olyan nehéz! Mindössze egy speciális formájú
kuglófsütőre, a könyvünkben leírt megbízható receptekre, valamint a hozzávalókra
van szükség, s máris elkészíthető a mesés ízű, pompás sütemény. A kuglófforma,
melyet használunk, jellegzetesen henger alakú, közepén egy benyúló kúppal. Erre
a különleges formára azért van szükség, hogy a kuglóf középen is jól át tudjon
sülni. A szabványos sütőformák közül a 24 cm-es méretű a legideálisabb (ebből
biztosan nem fut ki a tészta), változatai közül a hőálló üveg, illetve a
teflonnal bevont a legmegfelelőbb. A jó kuglófkészítés titka, hogy néhány
szempontot figyelembe kell vennünk. Ilyen például, hogy előmelegített sütőt
használunk, és lassan sütünk. A sütési hőmérséklet általában 160-180 C, de ha
túl gyorsan barnul a kuglóf teteje, akár 150 C-ig is csökkenthetjük a hőt. A
sütési idő 50-70 perc, de mind az idő, mind a hőmérséklet függ a tészta
fajtájától (kelt, sütőporos), összetételétől, nagyságától és a sütőtér
milyenségétől (gáz, villany, légkeveréses). A formát mindig ki kell kenni
vajjal, és be kell szórni zsemlemorzsával vagy liszttel. A megsült kuglófot
lehetőleg rácson hagyjuk 10-15 percig hűlni, ezután borítsuk ki a formából.
Tetejére tehetünk mázat, lekvárt, használhatunk a díszítéséhez különböző magokat
(mogyoró, mandula, dió, pisztácia...), gyümölcsöket, kínálhatjuk öntetekkel,
fagyival, forró italokkal (tej, kávé, kakaó, tea...). Könyvünkben három
fejezetre osztjuk a kuglófokat. Az első fejezetben a sütőporral készült
(kevert), a második fejezetben az élesztős (kelt), a harmadik fejezetben a sütés
nélkül készült fajták, receptjeit találjuk. Mindegyik fejezetnél megjegyeztünk
egy-egy fontos tudnivalót, amely abban segít, hogy a kuglófunk jól sikerült,
mutatós és finom legyen. Ajánljuk mindenkinek egy kellemes reggeli, egy ötórai
tea barátokkal, vagy jeles alkalmak kísérőjeként.
kuglófsütőre, a könyvünkben leírt megbízható receptekre, valamint a hozzávalókra
van szükség, s máris elkészíthető a mesés ízű, pompás sütemény. A kuglófforma,
melyet használunk, jellegzetesen henger alakú, közepén egy benyúló kúppal. Erre
a különleges formára azért van szükség, hogy a kuglóf középen is jól át tudjon
sülni. A szabványos sütőformák közül a 24 cm-es méretű a legideálisabb (ebből
biztosan nem fut ki a tészta), változatai közül a hőálló üveg, illetve a
teflonnal bevont a legmegfelelőbb. A jó kuglófkészítés titka, hogy néhány
szempontot figyelembe kell vennünk. Ilyen például, hogy előmelegített sütőt
használunk, és lassan sütünk. A sütési hőmérséklet általában 160-180 C, de ha
túl gyorsan barnul a kuglóf teteje, akár 150 C-ig is csökkenthetjük a hőt. A
sütési idő 50-70 perc, de mind az idő, mind a hőmérséklet függ a tészta
fajtájától (kelt, sütőporos), összetételétől, nagyságától és a sütőtér
milyenségétől (gáz, villany, légkeveréses). A formát mindig ki kell kenni
vajjal, és be kell szórni zsemlemorzsával vagy liszttel. A megsült kuglófot
lehetőleg rácson hagyjuk 10-15 percig hűlni, ezután borítsuk ki a formából.
Tetejére tehetünk mázat, lekvárt, használhatunk a díszítéséhez különböző magokat
(mogyoró, mandula, dió, pisztácia...), gyümölcsöket, kínálhatjuk öntetekkel,
fagyival, forró italokkal (tej, kávé, kakaó, tea...). Könyvünkben három
fejezetre osztjuk a kuglófokat. Az első fejezetben a sütőporral készült
(kevert), a második fejezetben az élesztős (kelt), a harmadik fejezetben a sütés
nélkül készült fajták, receptjeit találjuk. Mindegyik fejezetnél megjegyeztünk
egy-egy fontos tudnivalót, amely abban segít, hogy a kuglófunk jól sikerült,
mutatós és finom legyen. Ajánljuk mindenkinek egy kellemes reggeli, egy ötórai
tea barátokkal, vagy jeles alkalmak kísérőjeként.
Adatlap
Ár: | 2.950 Ft |
Könyvkereső: | Szakkönyv |
Feladás dátuma: | 2024.11.27 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Kiss Szilvia - A nagy kuglófkönyv" című hirdetést látja. (fent)