Betöltés...

A 100 legjobb házi savanyúság - Mózes István Miklós; Rus Ibo

Étkezéseink gyakori kiegészítoi a különféle savanyúságok. Elsosorban
húsételekhez fogyasztjuk oket; szerepük leginkább az emésztés megkönnyítése a
savas kémhatás révén, de a kellemesebb, teljesebb ízhatás miatt is kedveltek,
azonkívül -- különösen a téli hónapokban, amikor kevesebb friss gyümölcsöt,
zöldséget fogyasztunk --, vitamintartalmuk fontos a szervezetünk számára. S
végül, de nem utolsósorban, a savanyúságok pusztán a látványukkal is képesek
növelni a gasztronómiai élvezetet. (Képzeljünk csak magunk elé egy szépen tálalt
ropogós-pirosas sülthús-szeletet zöldpetrezselyemmel meghintett, hófehér párolt
rizzsel és gyönyöru vérpiros céklakarikákkal -- már a puszta gondolatától is
megjön az étvágyunk...) Persze nem csak húsételekhez fogyaszthatunk
savanyúságokat. Egy jó kruplistésztához remekül passzol a tejfölös uborkasaláta,
a kovászos vagy a csemege uborka, vagy az ecetes zöldparadicsom, de
természetesen a fentebb már említett céklasaláta is.

Tovább
Adatlap
Ár: 1.390 Ft
Könyvkereső: Szakács
 
Feladás dátuma: 2025.02.02
Eddig megtekintették 0 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

A 100 legjobb házi savanyúság - Mózes István Miklós; Rus Ibo
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "A 100 legjobb házi savanyúság - Mózes István Miklós; Rus Ibo" című hirdetést látja. (fent)