Betöltés...

Házi kenyérsütés (géppel, finomat) - Fisch Gábor László

Úgy tartják, hogy már a történelem előtti időkben is készítettek kenyeret; az
első, kelesztéssel előállított kenyérféléket valószínűleg Egyiptomban. Abban a
városban, ahol a piramisokat építő munkások laktak, pékműhelyek százainak nyomát
találták meg. Ezekben kerek és kúp alakú formákban sütöttek nap mint nap
hatalmas mennyiségű kenyeret. A görögök a Krisztus előtti utolsó évezredben
kezdtek el kovászolt kenyereket készíteni, és ahogy az árpát felváltotta a búza,
mind nagyobb kedvvel és egyre változatosabb formában fogyasztották azokat.
Kenyérgabona-szükségletüket a szicíliai görög városok és Észak-Afrika hajósai
biztosították. A görög pékek művészetté fejlesztették a kenyérkészítést, és több
mint hetvenféle kenyeret készítettek.

Tovább
Adatlap
Ár: 490 Ft
Könyvkereső: Szakács
 
Feladás dátuma: 2025.03.01
Eddig megtekintették 0 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Házi kenyérsütés (géppel, finomat) - Fisch Gábor László
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Házi kenyérsütés (géppel, finomat) - Fisch Gábor László" című hirdetést látja. (fent)