
Zöldségszerelem - Titkok és trükkök a vetőmagtól a villáig
Zöldségszerelem - Titkok és trükkök a vetőmagtól a villáig A zöldségek
elképesztően titokzatosak. Ha egymás mellé rakunk egy nagyüzemi és egy háztáji
paradicsomot, úgy tűnhet, nagyjából ugyanolyanok: pirosak, édesek, kerekek - de
valójában belül nagyon is mások! A napérlelte, puha, illatos házi paradicsom már
a génjeiben is eltér a boltitól. A Zöldségszerelem termelői interjúk és
tudományos cikkek százai, valamint személyes termelési tapasztalatok alapján
mutatja be, hogyan és miért lesz egy-egy zöldségünk értékesebb, ha otthoni vagy
kistermelésből származik, mint ha nagyüzemben állítják elő. Milyen
tápanyagtartalmú az a zöldség, amit a boltban találunk? Honnan jön? Mekkora a
vegyszerszennyezettség kockázata? Mennyi energiát igényelt az előállítása?
Pontosan miért is állítják a szakemberek, hogy fogyasszunk sok zöldséget? És
mennyi a sok? Ezeket a kérdéseket saját egészségünk és életminőségünk érdekében
is érdemes feltenni, de ennél többről van szó: a világ szén-dioxid-lábnyomának
körülbelül egyharmada kapcsolódik a táplálkozásunkhoz, így az étkezésünkkel a
világunk sorsát is alakítjuk. A változtatást otthon is elkezdhetjük. Első
lépésként elég, ha igazi ínyenccé válunk, időt és energiát fordítunk
táplálkozásunkra, és szezonálisan étkezünk.
elképesztően titokzatosak. Ha egymás mellé rakunk egy nagyüzemi és egy háztáji
paradicsomot, úgy tűnhet, nagyjából ugyanolyanok: pirosak, édesek, kerekek - de
valójában belül nagyon is mások! A napérlelte, puha, illatos házi paradicsom már
a génjeiben is eltér a boltitól. A Zöldségszerelem termelői interjúk és
tudományos cikkek százai, valamint személyes termelési tapasztalatok alapján
mutatja be, hogyan és miért lesz egy-egy zöldségünk értékesebb, ha otthoni vagy
kistermelésből származik, mint ha nagyüzemben állítják elő. Milyen
tápanyagtartalmú az a zöldség, amit a boltban találunk? Honnan jön? Mekkora a
vegyszerszennyezettség kockázata? Mennyi energiát igényelt az előállítása?
Pontosan miért is állítják a szakemberek, hogy fogyasszunk sok zöldséget? És
mennyi a sok? Ezeket a kérdéseket saját egészségünk és életminőségünk érdekében
is érdemes feltenni, de ennél többről van szó: a világ szén-dioxid-lábnyomának
körülbelül egyharmada kapcsolódik a táplálkozásunkhoz, így az étkezésünkkel a
világunk sorsát is alakítjuk. A változtatást otthon is elkezdhetjük. Első
lépésként elég, ha igazi ínyenccé válunk, időt és energiát fordítunk
táplálkozásunkra, és szezonálisan étkezünk.

Adatlap
Ár: | 4.890 Ft |
Könyvkereső: | Otthon, lakberendezés, család |
Feladás dátuma: | 2025.03.05 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Zöldségszerelem - Titkok és trükkök a vetőmagtól a villáig" című hirdetést látja. (fent)