
Piték és felfújtak
A sütőben sülő húsos, sörös pite illatával semmi sem vetélkedhet, s talán nincs
is jobb az első falat sós karamellás, kávés eklerfánknál... A népszerű brit pék,
a Kenyér és a Süssünk együtt! szerzőjének új könyve két ínycsiklandó
finomságról, a hazájában rajongásig imádott pitékről és felfújtakról szól. Paul
Hollywood nem fél hozzányúlni az angol klasszikusokhoz, s olvasóit olyan könnyen
követhető, bombabiztos, csábító receptekkel örvendezteti meg, mint a húsos,
burgonyás vagy a sertéshúsos, almás, cideres pite, a bárányhúsos-rozmaringos
vesepuding, a kolbászos fonat és a pazar halas pite. De megmutatja azt is,
hogyan készítsünk csirkés, chorizós empanadát, kalapos csilis babot vagy éppen
tejszínes gombával töltött puffancsot. És ha ez nem lenne elég, akkor ott van
még a pudingok királynője és a fűszeres, szilvás pizza, a csokivulkán meg az
almás, sajtos pite... Sőt Nagy-Britannia egyes régióit is megízlelhetjük, ha
kipróbáljuk a yorkshire-i túrótortát vagy a Bedfordshire clanger nevű
különleges, főételnek és desszertnek is beillő finomságot. Az egyes piték
alapjául szolgáló tészták - a gazdag omlós fajtájútól az égetett típusúig -
elkészítését pedig részletes útmutatók segítik. Paul Hollywood Piték és
felfújtak című könyve egyszerűen kihagyhatatlan. Akár az édes, akár a sós ízeket
kedveljük, legyünk kezdők vagy profik a konyhában: itt az ideje bekapcsolni a
sütőt, és elkápráztatni a családot vagy a barátokat egy finom pitével vagy
felfújttal.
is jobb az első falat sós karamellás, kávés eklerfánknál... A népszerű brit pék,
a Kenyér és a Süssünk együtt! szerzőjének új könyve két ínycsiklandó
finomságról, a hazájában rajongásig imádott pitékről és felfújtakról szól. Paul
Hollywood nem fél hozzányúlni az angol klasszikusokhoz, s olvasóit olyan könnyen
követhető, bombabiztos, csábító receptekkel örvendezteti meg, mint a húsos,
burgonyás vagy a sertéshúsos, almás, cideres pite, a bárányhúsos-rozmaringos
vesepuding, a kolbászos fonat és a pazar halas pite. De megmutatja azt is,
hogyan készítsünk csirkés, chorizós empanadát, kalapos csilis babot vagy éppen
tejszínes gombával töltött puffancsot. És ha ez nem lenne elég, akkor ott van
még a pudingok királynője és a fűszeres, szilvás pizza, a csokivulkán meg az
almás, sajtos pite... Sőt Nagy-Britannia egyes régióit is megízlelhetjük, ha
kipróbáljuk a yorkshire-i túrótortát vagy a Bedfordshire clanger nevű
különleges, főételnek és desszertnek is beillő finomságot. Az egyes piték
alapjául szolgáló tészták - a gazdag omlós fajtájútól az égetett típusúig -
elkészítését pedig részletes útmutatók segítik. Paul Hollywood Piték és
felfújtak című könyve egyszerűen kihagyhatatlan. Akár az édes, akár a sós ízeket
kedveljük, legyünk kezdők vagy profik a konyhában: itt az ideje bekapcsolni a
sütőt, és elkápráztatni a családot vagy a barátokat egy finom pitével vagy
felfújttal.

Adatlap
Ár: | 5.600 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2025.04.20 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Piték és felfújtak" című hirdetést látja. (fent)