Betöltés...

KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCS

Szerzők: Dr. Palik Éva, Antal Emese, Dr. Karádi István SpringMed Kiadó, 2013 A
koleszterinről manapság divatos beszélni. Általában, mint a legfőbb
közellenségek egyikét emlegetik, hiszen mást sem hallani, mint: ?Az az
egészséges, ami koleszterinszegény??. De mi is az a koleszterin? Valóban csak
rossz tulajdonságai vannak, vagy szervezetünknek szükséges tápanyaga? Hogyan
lehet a vérben keringő zsírsavak szintjét befolyásolni? Melyek a gyógyszermentes
módszerek, és mikor jön szóba gyógyszeres kezelés? A koleszterin valamennyi sejt
számára nélkülözhetetlen anyag. Akkor van baj, ha a szervezetünkben több van
belőle, mint amennyi szükséges, illetve rossz helyen van (például az erek
falában lerakódott). A könyv orvos és dietetikus szerzői nemcsak elmagyarázzák a
koleszterinnel és a zsírsavakkal kapcsolatos tudnivalókat, de praktikus
tanácsokkal is ellátják az Olvasót a megfelelő étrend kialakításához. A
vérzsírok és a koleszterinszint csökkentésének titka a megfelelő táplálkozás és
a kellő mértékű és rendszeres mozgás. A könyvben sok ízletes, ugyanakkor
csökkentett koleszterintartalmú ételrecept, illetve kalória- és
zsírtartalom-táblázat segíti az Olvasót az első lépések megtételében. A kötet
adatai: Formátum: A/5 Megjelenés éve: 2013 Terjedelem: 197 oldal A könyv
szerzői: Dr. Palik Éva Belgyógyász, lipidológus, obezitológus,
diabétesz-technikus. 1993 óta dolgozik a Semmelweis Egyetem III. sz.
Belgyógyászati Klinikáján, ahol főleg anyagcserebetegekkel
(vérzsírszint-problémák, elhízás, cukorbetegség) foglalkozik. Emellett 3 éve egy
webalapú egészségfelmérő és életmódtanácsadó rendszer fejlesztésében vesz részt.
Az ?Édes szívem? nevű, cukorbetegséggel foglalkozó blog szerzője. A páciensek
ismereteinek bővítése régóta a szívügye, hiszen a saját részvételük a krónikus
betegségek kezelésében alapvető fontosságú. Antal Emese Dietetikus, szociológus.
Diplomáit a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd az Eötvös Loránd
Tudományegyetemen szerezte 2001-ben. 7 éven át a Magyar Dietetikusok Országos
Szövetségének elnöke volt, jelenleg főtitkáraként működik. Publikációival
rendszeresen találkozhatunk mind a szakmai, mind a laikus médiában. Hazai és
nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége. Angolul és németül beszél,
hobbija a csellózás és a teniszezés. Férjezett, 2 fia van. Prof. dr. Karádi
István 1975-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Orvosi
tevékenységét azóta is az egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinikáján, 2001 óta a
klinika tanszékvezetőjeként végzi, 2013 óta az MTA levelező tagja. Szakmai
érdeklődési területe az érelmeszesedés és a zsíranyagcsere-betegségek kísérleti
és klinikai kérdései. Klinikai munkája során kiemelt jelentőséget tulajdonít a
dietetikai kérdéseknek mind a kóros zsíranyagcsere kialakulásának, mind terápiás
befolyásolhatóságának kérdéskörében. Érintett témák: ? A vér zsírsavszintje és a
keringési betegségek összefüggései ? A keringési rendszer betegségei ? Amit a
vérzsírokról tudni kell ? Életmódváltás, de hogyan? ? Gyógyszeres kezelés ?
Koleszterindiéta a dietetikus szemével ? Alacsony zsír-és koleszterintartalmú,
és kedvező zsírsav-összetételű receptek ? Receptek

Tovább
Adatlap
Ár: 2.340 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2019.03.23
Eddig megtekintették 7 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCS
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCS" című hirdetést látja. (fent)