GAL K-komplex +D3 Forte vitamin - 20 ml
Fönntartható gazdaságból származó MCT-olajban oldva, bioaktív MK-7-es,
természetes ?transz-? formában. GAL K2-D3 vitamin, 1000 mcg K-komplex + 4000 NE
D3 x 60 adag. Termékünk a megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása
érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?)
pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait
természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív
MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát. GAL K2-D3 vitamin, 1000 mcg
K-komplex + 4000 NE D3 x 60 adag D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú
étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel.Termékünk a megfelelő felszívódás és
stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból
származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva
tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint
és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát.
(Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos ?cisz-?
formáját is tartalmazzák, a GAL K2+D3 Forte csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Tudományos háttérMiért fontos a K2- és D3-vitaminokat
együtt szedni?A K-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes
aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön
be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt (lágyszövetek,
vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K-vitamin
fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás
előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma,
de csak K-vitamin hiány esetén (azaz szinte mindig). K-vitamin hiányában az
elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K-vitamin bevitelünk
megfelelő, akkor az egészséges mértékűnek tartott kalciumfogyasztás töredéke
mellett is több kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk.
A mai a vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak
tűnik, mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is.
Így van ez, hiszen K- és D3-ellátottságuk viszont jó. Bár a D3-vitamint
túladagolni nehéz, az esetleges túladagolás káros következményeit (túl magas
kalciumszint a vérben, illetve annak lerakodása) a A- és a K-vitaminok
megakadályozzák, és mivel a K-vitaminok a D3 hatását is segítik, érdemes
K-vitaminokat is szedni mellette. (Minimum 500 mcg K1 és opcionálisan némi
K2-vitamint is.)Így sem magas kalciumfogyasztású táplálkozás nem árthat, sem az
esetlegesen túl sok D3, ellenben ezek pozitív hatásait fokozza! Bizonyított,
hogy a K-vitaminokat túladagolni lehetetlen, a feleslegesen bevitt mennyiség
egyszerűen csak nem hasznosul.A XX. század első felében élt egy híres fogorvos,
Dr. Weston Price, aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége
kutatási osztályának elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan
teremthette Isten a fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban
lyukadjanak, és felnőtt korra már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot,
tanulmányozva sok népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt.
Észrevette, hogy sok helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk
van, holott még csak fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy
azoknak a fogazata, akik sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más
magas K1-vitamin tartalmú füvet legelő állatok tejéből készül, épségében
kiemelkedő. Végül arra jött rá, hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú,
vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában és a magas K-vitamin tartalmú füvet
legelő tehenek tejéből készült vajban van egy anyag, ami a jó fogazatukért
felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan beazonosítani, így
?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a különböző vajak
Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag vajkivonatot, amit aztán
elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és testvérpároknak adagolta
születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak, akik kapták, kerekebb,
szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk lett. Azoknál, akik nem
kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus arcszerkezetük és keskeny
orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran fogszabályozásra szorultak. A
praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a vajkivonattal képes volt gyerekeken
6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni szuvas fogakat. Új dentin-réteg
alakult ki, és a szuvasodás megszűnt! Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító
fotóit a Nutrition and Physical Degeneration című könyvében jelentette meg.Azóta
beazonosították ezt a rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a
K1-, K2-, A-vitamin és D3-vitamin együtt. Ez volt olyan sok az általa készített
vaj-kivonatban. A K2- és D3-vitaminok máig bizonyított hatásaiÁltalános
immunrendszer-erősítés és influenza-megelőzésAz optimális D3-szint esetén
nehezebb elkapni az influenzát és egyéb fertőzéseket, illetve azok gyorsabb és
enyhébb lefolyásúak, ha elkaptuk. Igazoltan hatásos, ha az influenza első
tüneteinek megjelenésekor 12 óránként 50 ezer NE D3-vitamint szedünk 3
alkalommal, pl. reggel, este, s újra reggel (3 alkalom után az eredetileg
ajánlott fenntartó dózisra, azaz 5-10 ezer NE-re csökkentsük az adagot).
Autoimmun betegségekA D3 segíti az immunrendszert ?behangolni?, így az autoimmun
folyamatok ellen is hatásos, pl. Sclerosis multiplex, gyulladásos bélbetegségek
esetén. CukorbetegségA D3 az I-es- és II-es típusú cukorbetegség megelőzésében
és enyhítésében is hatásos. Szív- és érrendszerA D3-vitamin vérnyomáscsökkentő,
sztrók-, metabolikus szindróma-megelőző hatású, csökkenti a szívhalálozást,
ahogy a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben is általánosan véd. A
K-vitamin megakadályozza (és megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív-
és érrendszeri meszesedést, ahogyan az egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék)
meszesedést is. (A K1-vitamin hatásosabban, mint a K2.) Idegrendszer/agyA
D3-vitamin az autizmus, skizofrénia, epilepszia, Parkinson-kór enyhítésében,
megelőzésében is segít. DepresszióA D3-vitamin enyhíti és megelőzi a
depressziót, ami nem meglepő, hiszen a napozás ilyen hatása is ismert, s ez
részben annak D3-vitamin-szintet emelő hatásának is betudható. Termékenység és
női problémákA D3-vitamin férfiak és nők termékenységét egyaránt fokozza.
Férfiaknál a tesztoszteronszintet is emeli. Endometriózis, PCOSZ, preeklampszia
esetén is hatásos, ahogy csökkenti a terhesség alatt kialakuló
inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét is. Légúti megbetegedésekA
D3-vitamin az influenzán túl a TBC, asztma, COPD és egyéb légúti betegségek
megelőzésében is hatásos, ahogy kezelésükben is segít. Fogazat és arcszerkezetA
K-vitaminok, A-vitamin és D3-vitamin együtt megakadályozza és vissza is fordítja
a fogkövességet, fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani
(a dentin-réteget legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos,
egészséges fogak és szép, szimmetrikus arc fejlődését. CsontritkulásA K- és
D3-vitamin is segít megelőzni a csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb
csontszerkezet fejlődéséhez fontosak. K3-vitamin szint növeléseA nagy dózisú
K1-vitamin jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A
K3-vitamin a jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések
kezelésében. Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es
formáját alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy
mennyiségű K1-vitamint is adunk hozzá. Mindezt ?napoztatott? birkagyapjúzsírból
nyert D3-vitaminnal együtt.A szervezetünk, szöveteink, sejteink számára egyedül
a K1 és a K2 mk4 hasznos. Azonban bármely K-vitamin, amit elfogyasztunk jelentős
részben K3-vitaminná majd K2 mk4-é alakul. Ezer évvel ezelőttig nem létezett
olyan élelmiszer, de pár évtizeddel ezelőttig sem nagyon, ami K2-vitamint
tartalmazott volna, ellenben K1-vitamin forrás mindig is volt sok és őseink,
ahogy a mai természeti népek is nagy mennyiségű K1-vitamin fogyasztással
rendelkeztek (főleg algákból, zöldségekből, magvakból), míg K2-vitamin
bevitelhez gyakorlatilag nem jutottak, mégis a K2-vitamin ellátottságuk
tökéletes, hiszen a K1-vitamin remekül alakul át K3-á, majd mk4-é. Különösen, ha
a D3-vitamin ellátottságuk is megfelelő, pláne, ha még az A-vitamin, magnézium,
B6-vitamin ellátottságuk is. A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, azonban a
K2 nem tud K1-é. Emiatt aztán, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy
mennyiségben az kiszorítja a K1-et, ami felborítja a természetes és ideális
K-vitamin arányt a szövetekben. Különböző szöveteinknek, szerveinknek rájuk
jellemző ideális K-vitamin arányuk van (pl. a szív K1-et, míg az agy a K2-t
preferálja). Állatkísérletekben ezt jól tudják vizsgálni, azonban a legfrissebb,
eddigi legpontosabb mérési módszerrel végzett humán klinikai vizsgálatokban 360
mcg mk-7 napi szedése már nem csökkentette, hanem fokozta a meszesedést az
erekben (feltehetően itt is a szöveti felborulás okozhatta). A K1-vitamin
viszont önmagában biztosítja minden szövetben az ideális arányt és mennyiséget.
Számos vizsgálattal igazolták, hogy a K1-vitamin azonos mértékben vagy jobban
növelte minden szövetnek a K2-vitamin szintjét, mint a K2-vitamin maga, azonos
dózisban összehasonlítva őket és egyben csak a K1-vitamin volt képes mindezt úgy
növelni, hogy megtartotta a szöveti arányt. A K1-vitamin az eddigi
vizsgálatokban hatásosabbnak bizonyult, mint a K2. Amiért mégis lehet értelme
K2-vitamint is használni az az, hogy a K2 mk-7-es formájának a bioakkumulálódása
(szöveti felhalmozódása) az bő háromszorosa a K1-vitaminhoz képest, azaz
kevesebb is elég belőle, így az EU-ban meghatározott maximális naponta adható
1000 mcg-os K-vitamin mennyiség mellett magasabb K-vitamin szöveti szintet
tudunk elérni, ha az 1000 mcg-ból 100 mcg-t vagy max. 200 mcg-t mk-7-re
cserélünk. Ez így bár kevésbé gazdaságos, de a szabályozás betartása mellett így
maximalizálható a K-vitamin bevitel hatékonysága. Ezért van a termékünkben 100
mcg mk-7 és 900 mcg K1. A K2 MK-4-probléma áthidalása:A K2
cisz/transz-problematika:A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen
egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a
transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem
természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2
receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha egy
K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is vezethet.
Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és minél
rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több hatástalan
(vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre olcsóbban.
Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért tartalmaz (min. 95%
transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos tudni, hogy még a
legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb arányú alapanyagot
használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz mellett).Mi a
termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből előállított K2 MK-7-et
használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb allergének felhasználása
nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú alapanyag (max. 2% cisz,
min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb arányú alapanyag, most
már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1% alatti cisz, 99%
feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és egyben az
egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel
állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A nattó egy
tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű baktériummal
erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a baktériummal
(vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből aztán
vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis minden
esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is.A szappan, tusfürdő, de még a meleg víz is kioldja a bőr
felsőbb rétegeiből a napozás által megtermelt D3-vitamint. A napkrémek szintén
meggátolják a D3-termelődést, és eleve nem süt a nap egész évben megfelelően. A
mai higiéniai szokásaink mellett, illetve a mindennapos, teljes testfelülettel,
erős napon, napkrém nélkül történő napozás hiányában senki sem tud elegendő
D3-vitamint termelni. Táplálékkal sem lehet a szükséges mennyiségű D3-hoz jutni,
ugyanis annak forrásai A-vitaminban jóval gazdagabbak, így az A-vitamin
túladagolását elkerülni lehetetlen volna. Bár a közegészségügy ajánlása szerint
ha kézfejünket és arcunkat éri egy kis napfény, az is elegendő, de ez minden
tudományos megfigyelésnek ellentmond (talán ahhoz elegendő, hogy ne haljunk meg
D3 hiányban azonnal, de a betegségmegelőző hatású, optimális D3-szint eléréséhez
semmiképpen). Bizonyíték erre egy 2007-es, hawaii szörfösök körében végzett
vizsgálat is: heti 22 órát napkrém nélkül, fürdőnadrágban töltenek erős napon,
többségük D3-szintje mégsem éri el az optimális (50-70ng/ml) értéket, de még a
minimálisan szükséges 40ng/ml-es értéket sem! Nálunk mindenki kevesebbet van
napon, azaz lehetetlen napozással elegendő D3-vitaminhoz jutni. Egyedül az
Egyenlítő-közeli, vadászó-gyűjtögető népek D3-szintje optimális, azoknak,
akiknek a világon a legjobb az egészségük, a betegségeket nem is ismerik
szinte... Ők sem meleg vízzel, szappannal nem fürödnek, sem napkrémet nem
használnak, viszont teljes testfelületüket naponta sok erős napfény éri.
Őseinkre is pont ez volt jellemző, az emberi szervezet a magas D3-vitamin
szinthez van optimalizálva, hiányában nem működünk megfelelően. Nem csoda hát,
ami a kutatásokból is világosan következik, hogy a megfelelő D3-szint elérése
szinte minden gyakori betegség megelőzésében segít; a manapság oly gyakori
daganatos megbetegedések legfőbb oka is a D3 hiánya!
Forrásirodalomhttp://examine.com/supplements/Vitamin+K/Nutrition and Physical
Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects
(1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
BrothersNutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)www.vitamindcouncil.orgKönyv:
Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó,
2012) Alkalmazás: Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba
cseppentve vagy az ételhez keverve. Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani.
Folyadékba ne keverje! GAL K-komplex +D3 Forte vitamin - 20 ml1 adag: 12 csepp60
adagot tartalmazMegnevezés/ 1 mlK-vitamin-komplex K1-vitamin (fillokinon)
K2-vitamin MK-7 (menakinon-7)1 000mcg (RDA*1333%) 900mcg (RDA* 1200%) 100mcg
(RDA* 133%)D3-vitamin (kolekalciferol)4000NE = 100mcg (RDA* 2000%)*NRV: napi
beviteli referenciaérték %-a egy átlagos felnőtt számára. Összetevők: MCT-olaj
(RSPO minősítésű pálma- és kókuszolajból), fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7
(K2-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin
(kevert-tokoferolokból). Figyelmeztetés:Warfarin vagy Kumarin (K-vitamin
antagonista) típusú véralvadásgátló szedése esetén csak orvosa jóváhagyásával
fogyassza!Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai
uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend
kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy
egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A Himalaya Logistic Kft. valamennyi kommunikációs
felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.)
ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat.
Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a
legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható
tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a
fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek
eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak.
Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért
történjék, mert a termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk,
ezért dolgozunk. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó. Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha
bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat,
előbb konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását,
alkalmazását. Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb
instrukciókat.Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve.Mindent megteszünk
azért, hogy teljeskörű tájékoztatást adjunk termékeinkről, azonban ha bármilyen
kérdése, aggálya lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, különösen akkor,
ha bármilyen ételre, összetevőre allergiás vagy érzékeny. Az instrukciók
betartásának elmaradásából és a nem megfelelő fogyasztásból eredő bármilyen
károkért nem vállalunk felelősséget. Forrás: niyodo.hu
természetes ?transz-? formában. GAL K2-D3 vitamin, 1000 mcg K-komplex + 4000 NE
D3 x 60 adag. Termékünk a megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása
érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?)
pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait
természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív
MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát. GAL K2-D3 vitamin, 1000 mcg
K-komplex + 4000 NE D3 x 60 adag D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú
étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel.Termékünk a megfelelő felszívódás és
stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból
származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva
tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint
és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát.
(Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos ?cisz-?
formáját is tartalmazzák, a GAL K2+D3 Forte csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Tudományos háttérMiért fontos a K2- és D3-vitaminokat
együtt szedni?A K-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes
aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön
be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt (lágyszövetek,
vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K-vitamin
fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás
előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma,
de csak K-vitamin hiány esetén (azaz szinte mindig). K-vitamin hiányában az
elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K-vitamin bevitelünk
megfelelő, akkor az egészséges mértékűnek tartott kalciumfogyasztás töredéke
mellett is több kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk.
A mai a vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak
tűnik, mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is.
Így van ez, hiszen K- és D3-ellátottságuk viszont jó. Bár a D3-vitamint
túladagolni nehéz, az esetleges túladagolás káros következményeit (túl magas
kalciumszint a vérben, illetve annak lerakodása) a A- és a K-vitaminok
megakadályozzák, és mivel a K-vitaminok a D3 hatását is segítik, érdemes
K-vitaminokat is szedni mellette. (Minimum 500 mcg K1 és opcionálisan némi
K2-vitamint is.)Így sem magas kalciumfogyasztású táplálkozás nem árthat, sem az
esetlegesen túl sok D3, ellenben ezek pozitív hatásait fokozza! Bizonyított,
hogy a K-vitaminokat túladagolni lehetetlen, a feleslegesen bevitt mennyiség
egyszerűen csak nem hasznosul.A XX. század első felében élt egy híres fogorvos,
Dr. Weston Price, aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége
kutatási osztályának elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan
teremthette Isten a fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban
lyukadjanak, és felnőtt korra már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot,
tanulmányozva sok népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt.
Észrevette, hogy sok helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk
van, holott még csak fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy
azoknak a fogazata, akik sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más
magas K1-vitamin tartalmú füvet legelő állatok tejéből készül, épségében
kiemelkedő. Végül arra jött rá, hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú,
vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában és a magas K-vitamin tartalmú füvet
legelő tehenek tejéből készült vajban van egy anyag, ami a jó fogazatukért
felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan beazonosítani, így
?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a különböző vajak
Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag vajkivonatot, amit aztán
elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és testvérpároknak adagolta
születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak, akik kapták, kerekebb,
szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk lett. Azoknál, akik nem
kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus arcszerkezetük és keskeny
orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran fogszabályozásra szorultak. A
praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a vajkivonattal képes volt gyerekeken
6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni szuvas fogakat. Új dentin-réteg
alakult ki, és a szuvasodás megszűnt! Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító
fotóit a Nutrition and Physical Degeneration című könyvében jelentette meg.Azóta
beazonosították ezt a rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a
K1-, K2-, A-vitamin és D3-vitamin együtt. Ez volt olyan sok az általa készített
vaj-kivonatban. A K2- és D3-vitaminok máig bizonyított hatásaiÁltalános
immunrendszer-erősítés és influenza-megelőzésAz optimális D3-szint esetén
nehezebb elkapni az influenzát és egyéb fertőzéseket, illetve azok gyorsabb és
enyhébb lefolyásúak, ha elkaptuk. Igazoltan hatásos, ha az influenza első
tüneteinek megjelenésekor 12 óránként 50 ezer NE D3-vitamint szedünk 3
alkalommal, pl. reggel, este, s újra reggel (3 alkalom után az eredetileg
ajánlott fenntartó dózisra, azaz 5-10 ezer NE-re csökkentsük az adagot).
Autoimmun betegségekA D3 segíti az immunrendszert ?behangolni?, így az autoimmun
folyamatok ellen is hatásos, pl. Sclerosis multiplex, gyulladásos bélbetegségek
esetén. CukorbetegségA D3 az I-es- és II-es típusú cukorbetegség megelőzésében
és enyhítésében is hatásos. Szív- és érrendszerA D3-vitamin vérnyomáscsökkentő,
sztrók-, metabolikus szindróma-megelőző hatású, csökkenti a szívhalálozást,
ahogy a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben is általánosan véd. A
K-vitamin megakadályozza (és megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív-
és érrendszeri meszesedést, ahogyan az egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék)
meszesedést is. (A K1-vitamin hatásosabban, mint a K2.) Idegrendszer/agyA
D3-vitamin az autizmus, skizofrénia, epilepszia, Parkinson-kór enyhítésében,
megelőzésében is segít. DepresszióA D3-vitamin enyhíti és megelőzi a
depressziót, ami nem meglepő, hiszen a napozás ilyen hatása is ismert, s ez
részben annak D3-vitamin-szintet emelő hatásának is betudható. Termékenység és
női problémákA D3-vitamin férfiak és nők termékenységét egyaránt fokozza.
Férfiaknál a tesztoszteronszintet is emeli. Endometriózis, PCOSZ, preeklampszia
esetén is hatásos, ahogy csökkenti a terhesség alatt kialakuló
inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét is. Légúti megbetegedésekA
D3-vitamin az influenzán túl a TBC, asztma, COPD és egyéb légúti betegségek
megelőzésében is hatásos, ahogy kezelésükben is segít. Fogazat és arcszerkezetA
K-vitaminok, A-vitamin és D3-vitamin együtt megakadályozza és vissza is fordítja
a fogkövességet, fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani
(a dentin-réteget legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos,
egészséges fogak és szép, szimmetrikus arc fejlődését. CsontritkulásA K- és
D3-vitamin is segít megelőzni a csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb
csontszerkezet fejlődéséhez fontosak. K3-vitamin szint növeléseA nagy dózisú
K1-vitamin jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A
K3-vitamin a jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések
kezelésében. Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es
formáját alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy
mennyiségű K1-vitamint is adunk hozzá. Mindezt ?napoztatott? birkagyapjúzsírból
nyert D3-vitaminnal együtt.A szervezetünk, szöveteink, sejteink számára egyedül
a K1 és a K2 mk4 hasznos. Azonban bármely K-vitamin, amit elfogyasztunk jelentős
részben K3-vitaminná majd K2 mk4-é alakul. Ezer évvel ezelőttig nem létezett
olyan élelmiszer, de pár évtizeddel ezelőttig sem nagyon, ami K2-vitamint
tartalmazott volna, ellenben K1-vitamin forrás mindig is volt sok és őseink,
ahogy a mai természeti népek is nagy mennyiségű K1-vitamin fogyasztással
rendelkeztek (főleg algákból, zöldségekből, magvakból), míg K2-vitamin
bevitelhez gyakorlatilag nem jutottak, mégis a K2-vitamin ellátottságuk
tökéletes, hiszen a K1-vitamin remekül alakul át K3-á, majd mk4-é. Különösen, ha
a D3-vitamin ellátottságuk is megfelelő, pláne, ha még az A-vitamin, magnézium,
B6-vitamin ellátottságuk is. A K1-vitamin tehát át tud alakulni K2-vé, azonban a
K2 nem tud K1-é. Emiatt aztán, ha egyoldalúan csak K2-vitaminhoz jutunk nagy
mennyiségben az kiszorítja a K1-et, ami felborítja a természetes és ideális
K-vitamin arányt a szövetekben. Különböző szöveteinknek, szerveinknek rájuk
jellemző ideális K-vitamin arányuk van (pl. a szív K1-et, míg az agy a K2-t
preferálja). Állatkísérletekben ezt jól tudják vizsgálni, azonban a legfrissebb,
eddigi legpontosabb mérési módszerrel végzett humán klinikai vizsgálatokban 360
mcg mk-7 napi szedése már nem csökkentette, hanem fokozta a meszesedést az
erekben (feltehetően itt is a szöveti felborulás okozhatta). A K1-vitamin
viszont önmagában biztosítja minden szövetben az ideális arányt és mennyiséget.
Számos vizsgálattal igazolták, hogy a K1-vitamin azonos mértékben vagy jobban
növelte minden szövetnek a K2-vitamin szintjét, mint a K2-vitamin maga, azonos
dózisban összehasonlítva őket és egyben csak a K1-vitamin volt képes mindezt úgy
növelni, hogy megtartotta a szöveti arányt. A K1-vitamin az eddigi
vizsgálatokban hatásosabbnak bizonyult, mint a K2. Amiért mégis lehet értelme
K2-vitamint is használni az az, hogy a K2 mk-7-es formájának a bioakkumulálódása
(szöveti felhalmozódása) az bő háromszorosa a K1-vitaminhoz képest, azaz
kevesebb is elég belőle, így az EU-ban meghatározott maximális naponta adható
1000 mcg-os K-vitamin mennyiség mellett magasabb K-vitamin szöveti szintet
tudunk elérni, ha az 1000 mcg-ból 100 mcg-t vagy max. 200 mcg-t mk-7-re
cserélünk. Ez így bár kevésbé gazdaságos, de a szabályozás betartása mellett így
maximalizálható a K-vitamin bevitel hatékonysága. Ezért van a termékünkben 100
mcg mk-7 és 900 mcg K1. A K2 MK-4-probléma áthidalása:A K2
cisz/transz-problematika:A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen
egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a
transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem
természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2
receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha egy
K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is vezethet.
Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és minél
rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több hatástalan
(vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre olcsóbban.
Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért tartalmaz (min. 95%
transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos tudni, hogy még a
legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb arányú alapanyagot
használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz mellett).Mi a
termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből előállított K2 MK-7-et
használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb allergének felhasználása
nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú alapanyag (max. 2% cisz,
min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb arányú alapanyag, most
már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1% alatti cisz, 99%
feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és egyben az
egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel
állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A nattó egy
tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű baktériummal
erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a baktériummal
(vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből aztán
vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis minden
esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is.A szappan, tusfürdő, de még a meleg víz is kioldja a bőr
felsőbb rétegeiből a napozás által megtermelt D3-vitamint. A napkrémek szintén
meggátolják a D3-termelődést, és eleve nem süt a nap egész évben megfelelően. A
mai higiéniai szokásaink mellett, illetve a mindennapos, teljes testfelülettel,
erős napon, napkrém nélkül történő napozás hiányában senki sem tud elegendő
D3-vitamint termelni. Táplálékkal sem lehet a szükséges mennyiségű D3-hoz jutni,
ugyanis annak forrásai A-vitaminban jóval gazdagabbak, így az A-vitamin
túladagolását elkerülni lehetetlen volna. Bár a közegészségügy ajánlása szerint
ha kézfejünket és arcunkat éri egy kis napfény, az is elegendő, de ez minden
tudományos megfigyelésnek ellentmond (talán ahhoz elegendő, hogy ne haljunk meg
D3 hiányban azonnal, de a betegségmegelőző hatású, optimális D3-szint eléréséhez
semmiképpen). Bizonyíték erre egy 2007-es, hawaii szörfösök körében végzett
vizsgálat is: heti 22 órát napkrém nélkül, fürdőnadrágban töltenek erős napon,
többségük D3-szintje mégsem éri el az optimális (50-70ng/ml) értéket, de még a
minimálisan szükséges 40ng/ml-es értéket sem! Nálunk mindenki kevesebbet van
napon, azaz lehetetlen napozással elegendő D3-vitaminhoz jutni. Egyedül az
Egyenlítő-közeli, vadászó-gyűjtögető népek D3-szintje optimális, azoknak,
akiknek a világon a legjobb az egészségük, a betegségeket nem is ismerik
szinte... Ők sem meleg vízzel, szappannal nem fürödnek, sem napkrémet nem
használnak, viszont teljes testfelületüket naponta sok erős napfény éri.
Őseinkre is pont ez volt jellemző, az emberi szervezet a magas D3-vitamin
szinthez van optimalizálva, hiányában nem működünk megfelelően. Nem csoda hát,
ami a kutatásokból is világosan következik, hogy a megfelelő D3-szint elérése
szinte minden gyakori betegség megelőzésében segít; a manapság oly gyakori
daganatos megbetegedések legfőbb oka is a D3 hiánya!
Forrásirodalomhttp://examine.com/supplements/Vitamin+K/Nutrition and Physical
Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects
(1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
BrothersNutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)www.vitamindcouncil.orgKönyv:
Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó,
2012) Alkalmazás: Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba
cseppentve vagy az ételhez keverve. Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani.
Folyadékba ne keverje! GAL K-komplex +D3 Forte vitamin - 20 ml1 adag: 12 csepp60
adagot tartalmazMegnevezés/ 1 mlK-vitamin-komplex K1-vitamin (fillokinon)
K2-vitamin MK-7 (menakinon-7)1 000mcg (RDA*1333%) 900mcg (RDA* 1200%) 100mcg
(RDA* 133%)D3-vitamin (kolekalciferol)4000NE = 100mcg (RDA* 2000%)*NRV: napi
beviteli referenciaérték %-a egy átlagos felnőtt számára. Összetevők: MCT-olaj
(RSPO minősítésű pálma- és kókuszolajból), fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7
(K2-vitamin), kolekalciferol (D3-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin
(kevert-tokoferolokból). Figyelmeztetés:Warfarin vagy Kumarin (K-vitamin
antagonista) típusú véralvadásgátló szedése esetén csak orvosa jóváhagyásával
fogyassza!Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai
uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend
kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy
egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A Himalaya Logistic Kft. valamennyi kommunikációs
felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.)
ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat.
Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a
legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható
tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a
fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek
eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak.
Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért
történjék, mert a termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk,
ezért dolgozunk. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó. Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha
bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat,
előbb konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását,
alkalmazását. Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb
instrukciókat.Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve.Mindent megteszünk
azért, hogy teljeskörű tájékoztatást adjunk termékeinkről, azonban ha bármilyen
kérdése, aggálya lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, különösen akkor,
ha bármilyen ételre, összetevőre allergiás vagy érzékeny. Az instrukciók
betartásának elmaradásából és a nem megfelelő fogyasztásból eredő bármilyen
károkért nem vállalunk felelősséget. Forrás: niyodo.hu
Adatlap
Ár: | 4.880 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.22 |
Eddig megtekintették 83 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "GAL K-komplex +D3 Forte vitamin - 20 ml" című hirdetést látja. (fent)