Vegán Articsóka 60 db kapszula, Standardizált articsóka kivo
Vegán Articsóka ? Standardizált articsóka kivonat, ornitin aminosavval és
B-vitaminokkal. Egészséges májműködés, emésztés és bélkomfort - Natur Tanya A
cinarin az articsóka egyik fő biológiailag aktív vegyülete. Termékünkben, az
articsóka 5%-os cinarin tartalomra standardizált kivonatát találjuk (ez 2
kapszulában 40 mg cinarin tartalmat jelent!). A kivonat L-ornitin aminosavval is
dúsított és tartalmaz még B-vitamin komplexet [B1-vitamint (tiamint),
B2-vitamint (riboflavint), B3-vitamint (niacint), B5-vitamint (pantoténsavat) és
B6-vitamint (piridoxin)is], melyek hozzájárulnak a normál energiatermelő
anyagcsere folyamatokhoz. 800 MG ARTICSÓKA KIVONAT* STANDARDIZÁLT 5% CINARIN
TARTLOMMAL TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉST ÉS AZ EMÉSZTŐNEDV TERMELŐDÉSÉT 1 HOZZÁJÁRUL A
BÉLKOMFORTHOZ ÉS A BÉLRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ 2 TÁMOGATJA A SZERVEZET
MÉREGTELENÍTÉSÉT FENNTARTJA AZ EGÉSZSÉGES MÁJMŰKÖDÉST3 HOZZÁJÁRUL A NORMÁL
KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍR SZINTHEZ VEGÁN FORMULA, NÖVÉNYI KAPSZULATOKBAN ORNITIN
AMINOSAVVAL ÉS B-KOMPLEX-SZEL GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES Articsóka és bioaktív
összetevője a cinarin A cinarin az articsóka levelében igen nagy mennyiségben
megtalálható bioaktív összetevő, amelynek zöme csak a drog feldolgozása során
keletkezik (ez arra minta, hogy a különböző vegyületek bomlása, átalakulása
mennyire előnyös is lehet élettanilag). A felhasznált növényi levél rész
jelentősége abban is áll, hogy kémiailag sokkal alaposabban vizsgált, mint a
virágzat. Míg a levél összetevőiről folyamatosan jelennek meg a tudományos
publikációk, a virágzat összetételéről sajnos kevesebbet tudunk. Ez alól
kivételt képeznek az articsóka legjellegzetesebb vegyületei, a
kávésav-származékok, amelyekkel kapcsolatban ismert, hogy a növény teljes föld
feletti részében megtalálhatók. Közéjük tartozik például a cinarin is.Tudta,
hogy az idegrendszer és az emésztés?? A kiegyensúlyozott, jó közérzet és az
idegrendszer megfelelő, zavartalan működése pozitív hatással van akaratunktól
független élettani funkciókra is, így például az emésztési folyamatokra vagy a
bélműködésre. A fenti okokból kifolyólag a termékünket olyan B-vitaminokkal
dúsítottuk, amelyek segítenek az idegrendszer egészségének fenntartásában. A
B-vitamin komplex összetevői; B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin),
B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin (pantoténsav), és a B6-vitamin hozzájárulnak
az idegrendszer egészséges működéséhez részt vesznek a normál energiatermelő
anyagcserefolyamatokban. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás
szabályozásához. Mikor és kinek ajánljuk a vegán articsókát? azoknak, akik
támogatni szeretnék májuk és emésztésük egészségét 12 éves kortól; nemtől
függetlenül rendszeres alkoholfogyasztás esetében férfiaknak és nőknek egyaránt
mindennapi használatra kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend esetén
stresszes, rohanó életvitel esetén, amely rendszerint gyomorpanaszokkal jár
együtt zsíros, nehéz ételek túlzott fogyasztása esetén Emésztés és
méregtelenítés a mediterrán gyógynövény erejével Az articsóka (Cynara scolymus
L.) egy évelő bogáncs, mely a dél-európai területekről, a földközi-tengeri
medencéből származik (Észak-Afrika és a Kanári-szigetek). 1.5-2 m magasra nő,
íves, mélyen karélyos, ezüstös, opálos zöld levelekkel, melyek 50-80 cm
hosszúak. A virágok egy nagy fejen, ehető bimbóból fejlődnek ki 8-15 cm
átmérőjűre, melyeknek számos háromszög alakú pikkelye van; a különálló virágok
lila színűek. A bimbók ehető része elsősorban a galléros fellevelek húsos alsó
része és az alap, amelyet ?szívként? ismerünk; a fejletlen virágok fogyasztásra
alkalmatlan részei a bimbók belsejében lévő ?szelep?. Termesztése Európában
egészen az ókori görögökre és rómaiakra vezethető vissza. Észak-Afrikában és
egyéb szubtrópusi éghajlatú területeken is termesztik. A kereskedelmi forgalomba
kerülő termék egész vagy darabolt, száraz levelek, melyet főleg Dél-Európában
vagy Észak-Afrikában termesztettek. Articsóka történelem Az articsókát ételként
és gyógyszerként használták az ősi egyiptomiak, görögök, és rómaiak. Az
articsóka levelét epe- és vizelethajtóként használták a hagyományos európai
gyógyászatban egészen a római időktől kezdve. Érdekesség, hogy a zsenge levelek
kevéssé, az idősebb levelek azonban erősen keserűek. A levéldrog keserű ízéért
az úgynevezett szekviterpén-laktonok a felelősek (cinaropikrin). Az articsóka
(Cynara scolymus L., (Asteraceae) széles körben termesztett növény a mediterrán
országokban, főleg Olaszországban, és a bimbót zöldségként fogyasztják. Az
articsókát először Nápolyban, a 15. század közepe körül kezdték el termeszteni,
Franciaországban pedig Medici Katalin terjesztette el. A hollandok vitték be
Angliába a növényt, ahol VIII. Henrik newhalli kertjében termesztették 1530-ban.
Az USA-ba a francia bevándorlók vitték át Louisiánába a 19. században, illetve a
spanyol bevándorlók Kaliforniába. Nettó tömeg: 38,4 g (60 db) Összetevők:
articsóka (Cynara scolimus L.) levél kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos
cellulóz), L-ornitin HCl, nikotinamid, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak
magnéziumsói, szilícium-dioxid), kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid,
tiamin-hidroklorid, riboflavin. *2 növényi kapszulára vonatkoztatva Adagok száma
a termékben: 30-60 Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés
előtt kb. fél órával, bő folyadékkal lenyelve. (így biztosítható megfelelő
időben a megfelelő mennyiségű epeelválasztá.) Adagolási időtartam: Minimum 60
nap, maximum 120 nap. A termék hosszú távú (krónikus) használata javasolt.
Hatóanyagok a napi adagban 1 kapszulában 2 kapszulában Articsóka (Cynara
scolimus L.) levél kivonat amelyből standardizált cinarin 400 mg 20 mg 800 mg 40
mg L-ornitin HCl 100 mg 200 mg B1-vitamin (tiamin) 0,55 mg (50%*) 1,1 mg (100%*)
B2-vitamin (riboflavin) 0,7 mg (50%*) 1,4 mg (100%*) B3-vitamin (niacin) 8 mg
(50%*) 16 mg (100%*) B5-vitamin (pantoténsav) 3 mg (50%*) 6 mg (100%*)
B6-vitamin (piridoxin) 0,7 mg (50%*) 1,4 mg (100%*) *NRV: Felnőttek számára
javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő
nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék 12 éves kortól alkalmazható. A termék nem alkalmazható vérhígítók
használata esetén. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék nem
alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában. A termék nem alkalmazható,
amennyiben allergiás bizonyos fészekvirágzatú növényekre (pl.: körömvirág,
árnika, kamilla). Epeköves és epekőképződésre hajlamos egyéneknek a termék
alkalmazása nem ajánlott. Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva
tartandó! OGYÉI ny.sz: 25616/2021 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék
megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! Vegán készítmény. Nem tartalmaz
mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát.
B-vitaminokkal. Egészséges májműködés, emésztés és bélkomfort - Natur Tanya A
cinarin az articsóka egyik fő biológiailag aktív vegyülete. Termékünkben, az
articsóka 5%-os cinarin tartalomra standardizált kivonatát találjuk (ez 2
kapszulában 40 mg cinarin tartalmat jelent!). A kivonat L-ornitin aminosavval is
dúsított és tartalmaz még B-vitamin komplexet [B1-vitamint (tiamint),
B2-vitamint (riboflavint), B3-vitamint (niacint), B5-vitamint (pantoténsavat) és
B6-vitamint (piridoxin)is], melyek hozzájárulnak a normál energiatermelő
anyagcsere folyamatokhoz. 800 MG ARTICSÓKA KIVONAT* STANDARDIZÁLT 5% CINARIN
TARTLOMMAL TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉST ÉS AZ EMÉSZTŐNEDV TERMELŐDÉSÉT 1 HOZZÁJÁRUL A
BÉLKOMFORTHOZ ÉS A BÉLRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ 2 TÁMOGATJA A SZERVEZET
MÉREGTELENÍTÉSÉT FENNTARTJA AZ EGÉSZSÉGES MÁJMŰKÖDÉST3 HOZZÁJÁRUL A NORMÁL
KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍR SZINTHEZ VEGÁN FORMULA, NÖVÉNYI KAPSZULATOKBAN ORNITIN
AMINOSAVVAL ÉS B-KOMPLEX-SZEL GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES Articsóka és bioaktív
összetevője a cinarin A cinarin az articsóka levelében igen nagy mennyiségben
megtalálható bioaktív összetevő, amelynek zöme csak a drog feldolgozása során
keletkezik (ez arra minta, hogy a különböző vegyületek bomlása, átalakulása
mennyire előnyös is lehet élettanilag). A felhasznált növényi levél rész
jelentősége abban is áll, hogy kémiailag sokkal alaposabban vizsgált, mint a
virágzat. Míg a levél összetevőiről folyamatosan jelennek meg a tudományos
publikációk, a virágzat összetételéről sajnos kevesebbet tudunk. Ez alól
kivételt képeznek az articsóka legjellegzetesebb vegyületei, a
kávésav-származékok, amelyekkel kapcsolatban ismert, hogy a növény teljes föld
feletti részében megtalálhatók. Közéjük tartozik például a cinarin is.Tudta,
hogy az idegrendszer és az emésztés?? A kiegyensúlyozott, jó közérzet és az
idegrendszer megfelelő, zavartalan működése pozitív hatással van akaratunktól
független élettani funkciókra is, így például az emésztési folyamatokra vagy a
bélműködésre. A fenti okokból kifolyólag a termékünket olyan B-vitaminokkal
dúsítottuk, amelyek segítenek az idegrendszer egészségének fenntartásában. A
B-vitamin komplex összetevői; B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin),
B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin (pantoténsav), és a B6-vitamin hozzájárulnak
az idegrendszer egészséges működéséhez részt vesznek a normál energiatermelő
anyagcserefolyamatokban. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás
szabályozásához. Mikor és kinek ajánljuk a vegán articsókát? azoknak, akik
támogatni szeretnék májuk és emésztésük egészségét 12 éves kortól; nemtől
függetlenül rendszeres alkoholfogyasztás esetében férfiaknak és nőknek egyaránt
mindennapi használatra kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend esetén
stresszes, rohanó életvitel esetén, amely rendszerint gyomorpanaszokkal jár
együtt zsíros, nehéz ételek túlzott fogyasztása esetén Emésztés és
méregtelenítés a mediterrán gyógynövény erejével Az articsóka (Cynara scolymus
L.) egy évelő bogáncs, mely a dél-európai területekről, a földközi-tengeri
medencéből származik (Észak-Afrika és a Kanári-szigetek). 1.5-2 m magasra nő,
íves, mélyen karélyos, ezüstös, opálos zöld levelekkel, melyek 50-80 cm
hosszúak. A virágok egy nagy fejen, ehető bimbóból fejlődnek ki 8-15 cm
átmérőjűre, melyeknek számos háromszög alakú pikkelye van; a különálló virágok
lila színűek. A bimbók ehető része elsősorban a galléros fellevelek húsos alsó
része és az alap, amelyet ?szívként? ismerünk; a fejletlen virágok fogyasztásra
alkalmatlan részei a bimbók belsejében lévő ?szelep?. Termesztése Európában
egészen az ókori görögökre és rómaiakra vezethető vissza. Észak-Afrikában és
egyéb szubtrópusi éghajlatú területeken is termesztik. A kereskedelmi forgalomba
kerülő termék egész vagy darabolt, száraz levelek, melyet főleg Dél-Európában
vagy Észak-Afrikában termesztettek. Articsóka történelem Az articsókát ételként
és gyógyszerként használták az ősi egyiptomiak, görögök, és rómaiak. Az
articsóka levelét epe- és vizelethajtóként használták a hagyományos európai
gyógyászatban egészen a római időktől kezdve. Érdekesség, hogy a zsenge levelek
kevéssé, az idősebb levelek azonban erősen keserűek. A levéldrog keserű ízéért
az úgynevezett szekviterpén-laktonok a felelősek (cinaropikrin). Az articsóka
(Cynara scolymus L., (Asteraceae) széles körben termesztett növény a mediterrán
országokban, főleg Olaszországban, és a bimbót zöldségként fogyasztják. Az
articsókát először Nápolyban, a 15. század közepe körül kezdték el termeszteni,
Franciaországban pedig Medici Katalin terjesztette el. A hollandok vitték be
Angliába a növényt, ahol VIII. Henrik newhalli kertjében termesztették 1530-ban.
Az USA-ba a francia bevándorlók vitték át Louisiánába a 19. században, illetve a
spanyol bevándorlók Kaliforniába. Nettó tömeg: 38,4 g (60 db) Összetevők:
articsóka (Cynara scolimus L.) levél kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos
cellulóz), L-ornitin HCl, nikotinamid, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak
magnéziumsói, szilícium-dioxid), kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid,
tiamin-hidroklorid, riboflavin. *2 növényi kapszulára vonatkoztatva Adagok száma
a termékben: 30-60 Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés
előtt kb. fél órával, bő folyadékkal lenyelve. (így biztosítható megfelelő
időben a megfelelő mennyiségű epeelválasztá.) Adagolási időtartam: Minimum 60
nap, maximum 120 nap. A termék hosszú távú (krónikus) használata javasolt.
Hatóanyagok a napi adagban 1 kapszulában 2 kapszulában Articsóka (Cynara
scolimus L.) levél kivonat amelyből standardizált cinarin 400 mg 20 mg 800 mg 40
mg L-ornitin HCl 100 mg 200 mg B1-vitamin (tiamin) 0,55 mg (50%*) 1,1 mg (100%*)
B2-vitamin (riboflavin) 0,7 mg (50%*) 1,4 mg (100%*) B3-vitamin (niacin) 8 mg
(50%*) 16 mg (100%*) B5-vitamin (pantoténsav) 3 mg (50%*) 6 mg (100%*)
B6-vitamin (piridoxin) 0,7 mg (50%*) 1,4 mg (100%*) *NRV: Felnőttek számára
javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő
nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék 12 éves kortól alkalmazható. A termék nem alkalmazható vérhígítók
használata esetén. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék nem
alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában. A termék nem alkalmazható,
amennyiben allergiás bizonyos fészekvirágzatú növényekre (pl.: körömvirág,
árnika, kamilla). Epeköves és epekőképződésre hajlamos egyéneknek a termék
alkalmazása nem ajánlott. Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva
tartandó! OGYÉI ny.sz: 25616/2021 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék
megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! Vegán készítmény. Nem tartalmaz
mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát.
Adatlap
Ár: | 3.050 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 65 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Vegán Articsóka 60 db kapszula, Standardizált articsóka kivo" című hirdetést látja. (fent)