MULTI 55 - Fermentált multivitamin 55 féle koncentrált hatóa
A Natur Tanya® Multi 55 tudatosan fejlesztett, fermentált multivitamin komplex.
Összesen 55 koncentrált hatóanyaggal, melyből 36 féle fermentált zöldség,
gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag. A formula
szabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, az
összetevők között megtaláljuk a világszabadalommal védett bioaktív folátot, a
kelátolt vasat és a K2-vitamint, az algából származó, növényi D3-vitamint és
antioxidánsokat. A Natur Tanya® Multi 55 tudatosan fejlesztett, fermentált
multivitamin komplex. Összesen 55 koncentrált hatóanyaggal, melyből 36 féle
fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag. A
formula szabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, az
összetevők között megtaláljuk a világszabadalommal védett bioaktív folátot, a
kelátolt vasat és a K2-vitamint, az algából származó, növényi D3-vitamint és
antioxidánsokat1 Innovatív fermentált multivitamin4 lépéses biotranszformációs
fermentációs technológia8 hitelesített logó, 3 világszabadalom55 féle
koncentrált hatóanyag36 féle fermentált, liofilizált zöldség, gyümölcs,
gyógynövény19 féle vitamin és ásványi anyagVegán, nem tartalmaz állati eredetű
összetevőtJódmentes, glutén és laktózmentes tablettaNem tartalmaz mesterséges
tartósítószert, színezéket és aromátFüggetlen, akkreditált laborban is
bevizsgált étrend-kiegészítőNapi 1 A legnagyobb ajándék, amit családodnak és a
világnak adhatsz az, ha egészséges vagy. - Joyce Meyer KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK
A NATUR TANYA® MULTIVITAMINT?Mindenkinek az év bármely napján, akik mindössze
egy tablettával egyszerre 55 féle hatóanyagot szeretnének bevinni a
szervezetükbe a mindennapi vitamin és ásványi anyag pótlás céljával Azoknak,
akik az immunrendszerük egészséges működését támogatnák Hideg, téli
időszakokban, az immunrendszer támogatásához Betegség utáni lábadozáskor Tavaszi
fáradtság, levertség esetén Idősebb korosztálynak, a tápanyagok csökkent mértékű
felszívódása esetén Sportolóknak, megnövekedett fizikai aktivitás esetén
Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú és rendszertelen táplálkozás esetén Azoknak, akik
komplex multivitamin-multiminerália készítményt keresnek, vegán, laktóz és
gluténmentesen, hosszú távon is biztonságos fogyasztás mellett, amit független,
akkreditált labor is megerősít Azoknak, akik olyan komplex multivitamint
keresnek, ahol a vitaminok és ásványi anyagok fermentált zöldséggel, gyümölccsel
és gyógynövénnyel is kiegészülnek 36 FÉLE FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG,
GYÜMÖLCS, GYÓGYNÖVÉNY NATUR TANYA® MULTI 55 - 4 LÉPÉSES FERMENTÁCIÓ -
BIOTRANSZFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIÁVAL!A Natur Tanya® MULTI 55 vegán multivitamin
összesen 36 féle természetes, fermentált és liofilizált zöldséget, gyümölcsöt,
gyógynövényt tartalmaz. Az előállításuk egy 4 lépcsős, úgynevezett merítéses
fermentációs folyamat során történik (különböző mikroorganizmusok segítségével),
amely néhány hetet vesz igénybe. A folyamat során kedvező irányban változnak a
zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékei. 19 FÉLE VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG,
KÖZTÜK VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT ÖSSZETEVŐKKELVILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT
MIKRONUTRIENSEK/MIKROTÁPANYAGOKTermékünk világszabadalommal védett biológialiag
aktív és a legújabb, 4. generációs Quatrefolic® folátot (US szabadalomszám
7,947,662) tartalmazza, amelyet szervezetünk további biológiai átalakítás nélkül
tud felhasználni. A világszabadalommal védett összetevők közül, az Abion?
Ferrochel? vas-biszglicinát (US szabadalomszám 7,838,042) egy jól tolerálható
vasforma, mely nem okoz gyomorpanaszokat. Az általunk használt
világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407)
pedig, természetes, Bacillus subtilis natto által fermentált, menakinon-7 forma,
>99% all-transz K-vitamin tartalommal. MIT JELENT A FERMENTÁLÁS?Az élelmiszerek
fermentálása egy erjesztési folyamat, amelyet számos népcsoport már évszázadok
óta végez. Ilyen a keleti kultúrából például a japán miso leves, vagy a koreai
kimchi, de nem kell ennyire messze mennünk, a hazai savanyított zöldségfélék is
az egészséges táplálkozás részét képezik.A fermentáció kiváló módja a cellulóz
lebontásának, amely javítja a tápanyagok tartalmát és biológiai
hozzáférhetőségét. Ezenkívül javítja az aminosav- és vitaminösszetételt,
valamint az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőségét. A fermentáció során a
mikroorganizmusok a szénhidrátokat alkoholokká és széndioxiddá vagy szerves
savakká alakítják. Az erjesztés az előemésztés egy formája, mert a folyamat az
összetevőket könnyen felszívódó aminosavakká, és polifenolokká bontják. A
növények vagy gyógynövények kiváló hatóanyagtartalommal rendelkeznek, de
hasznosulásuk kérdéses a növényi összetevők nehéz emészthetősége miatt. A
fermentáció a cellulóz lebontásának is remek módja, mert javítja a biológiai
hozzáférhetőséget. A FERMENTÁLÁS BÉLBARÁT FORMÁT EREDMÉNYEZ, SZÍNESÍTVE A
BÉLMIKROBIOMOT. A FERMENTUMBAN KÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐVÉ VÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK, AMI
MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL. MIT JELENT A LIOFILIZÁLÁS?A liofilizálás
magyarul fagyasztva szárítást jelent, amely valójában egy vízelvonó eljárás. A
technológia alkalmazása révén a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki,
hogy a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatják
belőle. Ez a módszer azért előnyös, mert a termék szerkezete, íze és élvezeti
értéke a lehető legkevésbé sérül.Történelme az inkákhoz nyúlik vissza, akik
magas hegyekben tartósították hasonló módszerrel a terményeiket, kihasználva az
alacsony légnyomást, és az éjszakai fagyokat. Az első dokumentált fagyasztva
szárítást 1890-ben végezte Altmann szerv darabokon. A technológia ipari méretű
alkalmazása csak a II. világháború alatt terjedt el, amikor penicillin és
vérplazma tartósítására használták, majd az 50-es- 60-as években már az
élelmiszeriparban is elterjedt az alkalmazás. A MIKROBIOM ÉS AZ IMMUNRENDSZER
KAPCSOLATAA gyomor-bél rendszer egy rendkívül összetett és sokszínű mikrobális
közösséget rejt, amelynek összetétele egyénenként változik, olyan egyedi akár az
ujjlenyomatunk. A bél mikrobioma nem csak az emésztésben és a kórokozók elleni
védekezésben vesz részt, de szoros egymásra oda vissza ható kölcsönhatásban van
a bél nyálkahártya immunválaszával, és eközben az immunrendszer is támogatja a
bél baktériumflóráját.A fermentáció által a gyümölcsökben és zöldségekben
található értékes összetevők felerősödnek, hogy még inkább támogassák a
bélbaktériumok egyensúlyát. Ezekre a komplex, egymásra oda-vissza ható
folyamatokra utal a köznyelv amikor azt mondja, hogy immunrendszerünk 70%-a a
belekben található. MIT ÉRDEMES MÉG TUDNI A NATUR TANYA® MULTIVITAMINRÓL?A Natur
Tanya® Multi 55 multivitamint úgy alkottuk meg, hogy a természetes forrásból
származó vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségben, egymás
felszívódását és hasznosulását segítve legyenek jelen egy készítményben. Így a
multivitamin komplex alkalmazása remek kiegészítése lehet az egészséges
életmódnak, a túladagolás veszélye nélkül. A 8 hitelesített logóval ellátott
termék, napi adagja mindösszesen 1 filmtabletta. 1A riboflavin, az E -vitamin,
valamint a szerves cink, a réz és a mangán antioxidáns hatásuk révén
hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az A-, a B6-, a
B12-, a C-, a D-vitamin, a folát, a cink, a vas, a réz hozzájárul az
immunrendszer egészséges működéséhez. A jódmentes formula, főként szerves
ásványi anyagokat tartalmaz, az aktív B2-vitamin nátriumsójával
(riboflavin-5?-foszfát nátriumsója) dúsítva. A Quali®-A Quali®-B, a Quali®-C, és
Quali®-E vitaminok minőségi alapanyagokból, fenntartható, nyomon követhető, és
megbízható gyártásból származnak. A Natur Tanya® MULTIVITAMIN, B12-ben gazdag
formula, amely rendszerint csak állati eredetű élelmiszerekben található (néhány
kivétellel), ezért vegánok és vegetáriánusok számára is ideális választás.
Tudatosan döntöttünk a vegán multivitamin formulázásnál az alga a d3-vitamin
mellett. A tablettát színtelen bevonattal láttuk el a könnyebb lenyelés
érdekében, valamint nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és
aromát. ALGÁBÓL, NÖVÉNYI FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ JÓL FELSZÍVÓDÓ ÉS FENNTARTHATÓ
D3-VITAMIND3-vitamin képződik napfény hatására a bőrünkben, leginkább állati
eredetű élelmiszerekben található, remek forrásai például a halak, melyek
D-vitamin tartalmukat mikroalgákból nyerik. Ezek az algák a víz felszínén élnek
és D-provitaminból, napsugárzás révén szintetizálódik bennük D-vitamin. A
mikroalgák D-vitamin tartalma augusztusban a legmagasabb, ezért akkor gyűjtik be
őket.Amellett, hogy az alga D3-vitamin alkalmas a vegánoknak és
vegetáriánusoknak az alapanyag 100%-ban fenntartható és nyomon követhető, amit a
minőség és tisztaság teljes ellenőrzése jellemez. Az állati eredetű
D-vitaminokkal szemben, amit juhgyapjúból vonnak ki, a gyártási eljárás nem
alkalmaz szintetikus anyagokat, oldószereket és rovarirtószereket.Az előállítás
rendkívül alacsony energiájú folyamat, és könnyen méretezhető, mivel az algák
nagyon gyorsan növekednek. Sőt mit több, az ?algahulladékot? a következő
növesztési körben újra lehet hasznosítani, ami hozzájárul a folyamat
hatékonyságához. A D-vitamin hozzájárul:a kalcium felszívódásához, és ezzel a
vér normál kalcium szintjéheza normál csontozat és fogazat fenntartásáhoza
normál izomműködéshezaz immunrendszer normál működéséheza normál
sejtosztódáshozTakeuchi A., Okano T., Tanda M., Kobayashi T. (1991). Possible
origin of extremely high contents of vitamin D3 in some kinds of fish liver.
Comp. Biochem. Physiol. A 100, 483?487 Sunita Rao D., Raghuramulu N. (1996a).
Food chain as origin of vitamin D in fish. Comp. Biochem. Physiol. A 114, 15?19
NATUR TANYA® MULTI 55 ÉS FENNTARTHATÓSÁGFontos számunkra, hogy olyan
partnerekkel dolgozzunk együtt, akik fenntartható, minőségi és nyomon követhető
gyártástechnológiával előállított alapanyagok biztosítása mellett, biológiai
lábnyomuk csökkentésén munkálkodnak.A DSM vezető szerepet vállal az
üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésében. Vállalták, hogy legkésőbb 2030-ra a
villamos energiánk 75%-át megújuló forrásokból fedezik, illetve, hogy a lehető
legkorábbi lehetőségnél ez az arány 100% legyen, keresik a megújuló
energiaforrások szélesebb körű felhasználásának új lehetőségeit - pl. biomassza
hulladékból előállított gőz.A NATUR TANYA® MULTI 55 FERMENTÁLT MULTIVITAMIN
KIVÁLÓ ALTERNATÍVA A MINDENNAPI VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG PÓTLÁSRA. TÁPLÁLKOZÁSI
SZOKÁSAINK AZ UTÓBBI ÉVEK FOLYAMÁN JELENTŐSEN ÁTALAKULTAKElőtérbe kerültek a
kényelmi termékek, illetve a lakosságra a szénhidrát dús táplálkozás lett a
jellemző. Emellett az egészséges táplálkozás híveinek sincs könnyű dolguk. A
termőtalaj minőségének csökkenése, illetve a nemesítések miatt a zöldségekben és
gyümölcsökben bizonyos vitaminok és ásványi anyagok csökkenő tendenciát
mutatnak.Nincs ez másként a húsok és halak minőségével sem. A szabad tartásból
származó húsok ritkaságnak számítanak és drágábbak, a húsok és húskészítmények
nagyrészt nagyüzemi körülmények között tartott állatok húsából származik, ami
szintén nem kedvező tápanyagtartalmuk szempontjából.A stresszes életmód,
kialvatlanság, károsszenvedélyek és az erős UV sugárzás is rossz hatással vannak
a bevitt mikrotápanyagok hasznosulására. A fenti okok miatt kerül fokozottan
előtérbe életmódunkra és táplálkozásunkra való fokozott odafigyelés.Darmon N,
Darmon M, Maillot M, Drewnowski A. A nutrient density standard for vegetables
and fruits: nutrients per calorie and nutrients per unit cost. J Am Diet Assoc.
2005 Dec;105(12):1881-7. doi: 10.1016/j.jada.2005.09.005. PMID: 16321593.Davis
DR, Epp MD, Riordan HD. Changes in USDA food composition data for 43 garden
crops, 1950 to 1999. J Am Coll Nutr. 2004 Dec;23(6):669-82. doi:
10.1080/07315724.2004.10719409. PMID: 15637215.Lin, C. Y., Kuo, H. Y., &
Wan, T. C. (2014). Effect of Free-range Rearing on Meat Composition, Physical
Properties and Sensory Evaluation in Taiwan Game Hens. Asian-Australasian
journal of animal sciences, 27(6), 880?885.
https://doi.org/10.5713/ajas.2013.13646 GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉGFOGYASZTÁSI SZOKÁSOK
EURÓPÁBANA WHO becslései szerint az európai régió több mint felében a napi
gyümölcs és zöldség fogyasztás nem éri el az ajánlott napi 400g-ot. Az országok
harmadánál az átlagbevitel 300g-nál is kevesebb. Általános tendencia, hogy Észak
Európából dél felé haladva nem csak a hőmérséklet, de a gyümölcsfogyasztási kedv
is nő. Például, Finnországban az átlagos ellátás 195 g/fő naponta, ami 71
kg/fő/év aránynak felel meg, míg Görögországban egy ember naponta átlagosan 756
gramm zöldséget fogyaszt (276
kg/fő/év).https://www.eufic.org/en/healthy-living/article/fruit-and-vegetable-consumption-in-europe-do-europeans-get-enough
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPJA A MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS
FOGYASZTÁSA gyümölcs és zöldségfogyasztás fontosságát a Dietetikusok Országos
Szövetsége is kiemeli Okostányér kiadványán.forrás:
https://mdosz.hu/uj-taplalkozasi-ajanlasok-okos-tanyer/ Egészséged megőrzése
szempontjából fontos, hogy napi étkezéseid felét gyümölcsök és zöldségek tegyék
ki, lehetőleg friss és minél változatosabb formában. Ez naponta minimum 400g
zöldséget és gyümölcsöt jelent, több étkezésre felosztva. Alacsony vitamin és
ásványi anyag, illetve magas keményítő tartalma miatt a burgonya nem számítható
bele a napi zöldségbevitelünkbe. Quali® is a trademark of DSM. www.
qualityforlife.comQuatrefolic®, vitaMK7® are registered trademarks of Gnosis
S.p.A.Albion?, Ferrochel?, TRAACS? are trademarks of Albion Laboratories, Inc.
LABORBAN BEVIZSGÁLT, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES MULTIVITAMINA Natur Tanya® MULTI 55
független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL
AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért
lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. A
gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy
megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van.
De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek,
számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.Laktóztartalom alkalmazott
vizsgálati módszer: B-LAC-GCGluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer:
B-AGT-ELIA termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó
Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer
szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. Alkalmazás: Napi 1
filmtabletta, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve. Adagolási időtartam:
Minimum 60 nap, maximum 120 nap. OÉTI notifikációs szám: 30227/2022 MULTI 55 -
Fermentált multivitamin 55 féle koncentrált hatóanyag - 30 tabletta - Natur
Tanya1 adag: 1 tabletta30 adagot tartalmazMegnevezés/ 1 filmtablettaFERMENTÁLT,
LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, ÉS GYÓGYNÖVÉNY PORKEVERÉK (alma, sárgarépa, fehér
eper, retek, ananász, narancs, citrom, cékla, aszalt szilva, szilva, maracuja,
görögdinnye, goji bogyó, grapefruit, szőlő, őszibarack, acerola, tőzegáfonya,
eper, málna, cseresznye, arónia, feketeribizli, egres, fekete áfonya, körte,
gránátalma, banán, papaya, lychee, sárgadinnye, paradicsom, spárga, jujuba,
egybibés galagonya, brokkoli)100 MGA-vitamin (Quali-A®) 800 ?g (2666,4
NE**)(100%*) Vegán D3-vitamin (alga eredetű) 5 µg (100%*)(200 NE**) E-vitamin
(Quali-E®) 12 mg (100%*) Természetes, fermentált K2-vitamin (menakinon-7)
(vitaMK7®) világszabadalommal védett 15 µg (20%*) C-vitamin 80 mg (100%*)
B1-vitamin (tiamin) (Quali-B®) 1,1 mg (100%*) B2-vitamin (riboflavin) (Quali-B®)
1,4 mg (100%*) B3-vitamin (niacin) (Quali-B®) 16 mg (100%*) B6-vitamin
(piridoxin) (Quali-B®) 1,4 mg (100%*) Folát (Quatrefolic® bioaktív
(6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) világszabadalommal védett 200
µg (100%*) B12-vitamin (cianokobalamin)(Quali-B®) 3,75 µg (150%*) B7-vitamin
(biotin) (Quali-B®) 50 µg (100%*) B5-vitamin (pantoténsav)(Quali-B®) 6 mg
(100%*) Magnézium (magnézium citrátból és magnézium-oxidból) 60 mg (16%*)
Szerves vas (Albion? Ferrochel? vas-biszglicinátból) világszabadalommal védett 5
mg (35,71%*) Szerves cink (cink-biszglicinátból) 10 mg (100%*) Szerves réz
(réz-glükonátból) 1 mg (100%*) Szerves mangán (mangán-glükonátból) 1 mg (50%*)
Szerves króm (króm-pikolinátból) 20 µg (50%*) *NRV: Felnőttek számára javasolt
napi beviteli referenciaérték.Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi
egység Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz),
magnézium-citrát, fermentált zöldség, gyümölcs, és gyógynövény porkeverék;
csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, szilícium-dioxid, zsírsavak
magnéziumsói), L-aszkorbinsav készítmény, magnézium-oxid,
DL-alfa-tokoferil-acetát készítmény, cink-biszglicinát, vas(II)-biszglicinát
készítmény, nikotinamid, mangán-glükonát, színtelen bevonat [tömegnövelő szerek
(hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer
(glicerin)], kalcium-D-pantotenát, réz(II)-glükonát, fényezőanyag (zsírsavak),
retinil-acetát készítmény, riboflavin-5-foszfát nátriumsója, kolekalciferol
készítmény (alga eredetű), piridoxin-hidroklorid, K2-vitamin (menakinon-7)
készítmény, tiamin-mononitrát, cianokobalamin készítmény,
(6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só; króm(III)-pikolinát, D-biotin
Az Ön böngészője nem támogatja a HTML5
videókat. Figyelmeztetés:Figyelmeztetés: Az ajánlott napi
mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!A termék 10 éves
kortól alkalmazható (gyermekeknél előforduló nyelési nehézségek miatt)A termék
nem alkalmazható vérhígítók használata eseténA termék alkalmazható cukorbetegség
eseténA termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában Forrás:
niyodo.hu
Összesen 55 koncentrált hatóanyaggal, melyből 36 féle fermentált zöldség,
gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag. A formula
szabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, az
összetevők között megtaláljuk a világszabadalommal védett bioaktív folátot, a
kelátolt vasat és a K2-vitamint, az algából származó, növényi D3-vitamint és
antioxidánsokat. A Natur Tanya® Multi 55 tudatosan fejlesztett, fermentált
multivitamin komplex. Összesen 55 koncentrált hatóanyaggal, melyből 36 féle
fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag. A
formula szabadalommal védett, 4 lépcsős fermentációs technológiával készül, az
összetevők között megtaláljuk a világszabadalommal védett bioaktív folátot, a
kelátolt vasat és a K2-vitamint, az algából származó, növényi D3-vitamint és
antioxidánsokat1 Innovatív fermentált multivitamin4 lépéses biotranszformációs
fermentációs technológia8 hitelesített logó, 3 világszabadalom55 féle
koncentrált hatóanyag36 féle fermentált, liofilizált zöldség, gyümölcs,
gyógynövény19 féle vitamin és ásványi anyagVegán, nem tartalmaz állati eredetű
összetevőtJódmentes, glutén és laktózmentes tablettaNem tartalmaz mesterséges
tartósítószert, színezéket és aromátFüggetlen, akkreditált laborban is
bevizsgált étrend-kiegészítőNapi 1 A legnagyobb ajándék, amit családodnak és a
világnak adhatsz az, ha egészséges vagy. - Joyce Meyer KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK
A NATUR TANYA® MULTIVITAMINT?Mindenkinek az év bármely napján, akik mindössze
egy tablettával egyszerre 55 féle hatóanyagot szeretnének bevinni a
szervezetükbe a mindennapi vitamin és ásványi anyag pótlás céljával Azoknak,
akik az immunrendszerük egészséges működését támogatnák Hideg, téli
időszakokban, az immunrendszer támogatásához Betegség utáni lábadozáskor Tavaszi
fáradtság, levertség esetén Idősebb korosztálynak, a tápanyagok csökkent mértékű
felszívódása esetén Sportolóknak, megnövekedett fizikai aktivitás esetén
Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú és rendszertelen táplálkozás esetén Azoknak, akik
komplex multivitamin-multiminerália készítményt keresnek, vegán, laktóz és
gluténmentesen, hosszú távon is biztonságos fogyasztás mellett, amit független,
akkreditált labor is megerősít Azoknak, akik olyan komplex multivitamint
keresnek, ahol a vitaminok és ásványi anyagok fermentált zöldséggel, gyümölccsel
és gyógynövénnyel is kiegészülnek 36 FÉLE FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG,
GYÜMÖLCS, GYÓGYNÖVÉNY NATUR TANYA® MULTI 55 - 4 LÉPÉSES FERMENTÁCIÓ -
BIOTRANSZFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIÁVAL!A Natur Tanya® MULTI 55 vegán multivitamin
összesen 36 féle természetes, fermentált és liofilizált zöldséget, gyümölcsöt,
gyógynövényt tartalmaz. Az előállításuk egy 4 lépcsős, úgynevezett merítéses
fermentációs folyamat során történik (különböző mikroorganizmusok segítségével),
amely néhány hetet vesz igénybe. A folyamat során kedvező irányban változnak a
zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékei. 19 FÉLE VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG,
KÖZTÜK VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT ÖSSZETEVŐKKELVILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT
MIKRONUTRIENSEK/MIKROTÁPANYAGOKTermékünk világszabadalommal védett biológialiag
aktív és a legújabb, 4. generációs Quatrefolic® folátot (US szabadalomszám
7,947,662) tartalmazza, amelyet szervezetünk további biológiai átalakítás nélkül
tud felhasználni. A világszabadalommal védett összetevők közül, az Abion?
Ferrochel? vas-biszglicinát (US szabadalomszám 7,838,042) egy jól tolerálható
vasforma, mely nem okoz gyomorpanaszokat. Az általunk használt
világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407)
pedig, természetes, Bacillus subtilis natto által fermentált, menakinon-7 forma,
>99% all-transz K-vitamin tartalommal. MIT JELENT A FERMENTÁLÁS?Az élelmiszerek
fermentálása egy erjesztési folyamat, amelyet számos népcsoport már évszázadok
óta végez. Ilyen a keleti kultúrából például a japán miso leves, vagy a koreai
kimchi, de nem kell ennyire messze mennünk, a hazai savanyított zöldségfélék is
az egészséges táplálkozás részét képezik.A fermentáció kiváló módja a cellulóz
lebontásának, amely javítja a tápanyagok tartalmát és biológiai
hozzáférhetőségét. Ezenkívül javítja az aminosav- és vitaminösszetételt,
valamint az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőségét. A fermentáció során a
mikroorganizmusok a szénhidrátokat alkoholokká és széndioxiddá vagy szerves
savakká alakítják. Az erjesztés az előemésztés egy formája, mert a folyamat az
összetevőket könnyen felszívódó aminosavakká, és polifenolokká bontják. A
növények vagy gyógynövények kiváló hatóanyagtartalommal rendelkeznek, de
hasznosulásuk kérdéses a növényi összetevők nehéz emészthetősége miatt. A
fermentáció a cellulóz lebontásának is remek módja, mert javítja a biológiai
hozzáférhetőséget. A FERMENTÁLÁS BÉLBARÁT FORMÁT EREDMÉNYEZ, SZÍNESÍTVE A
BÉLMIKROBIOMOT. A FERMENTUMBAN KÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐVÉ VÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK, AMI
MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL. MIT JELENT A LIOFILIZÁLÁS?A liofilizálás
magyarul fagyasztva szárítást jelent, amely valójában egy vízelvonó eljárás. A
technológia alkalmazása révén a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki,
hogy a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatják
belőle. Ez a módszer azért előnyös, mert a termék szerkezete, íze és élvezeti
értéke a lehető legkevésbé sérül.Történelme az inkákhoz nyúlik vissza, akik
magas hegyekben tartósították hasonló módszerrel a terményeiket, kihasználva az
alacsony légnyomást, és az éjszakai fagyokat. Az első dokumentált fagyasztva
szárítást 1890-ben végezte Altmann szerv darabokon. A technológia ipari méretű
alkalmazása csak a II. világháború alatt terjedt el, amikor penicillin és
vérplazma tartósítására használták, majd az 50-es- 60-as években már az
élelmiszeriparban is elterjedt az alkalmazás. A MIKROBIOM ÉS AZ IMMUNRENDSZER
KAPCSOLATAA gyomor-bél rendszer egy rendkívül összetett és sokszínű mikrobális
közösséget rejt, amelynek összetétele egyénenként változik, olyan egyedi akár az
ujjlenyomatunk. A bél mikrobioma nem csak az emésztésben és a kórokozók elleni
védekezésben vesz részt, de szoros egymásra oda vissza ható kölcsönhatásban van
a bél nyálkahártya immunválaszával, és eközben az immunrendszer is támogatja a
bél baktériumflóráját.A fermentáció által a gyümölcsökben és zöldségekben
található értékes összetevők felerősödnek, hogy még inkább támogassák a
bélbaktériumok egyensúlyát. Ezekre a komplex, egymásra oda-vissza ható
folyamatokra utal a köznyelv amikor azt mondja, hogy immunrendszerünk 70%-a a
belekben található. MIT ÉRDEMES MÉG TUDNI A NATUR TANYA® MULTIVITAMINRÓL?A Natur
Tanya® Multi 55 multivitamint úgy alkottuk meg, hogy a természetes forrásból
származó vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségben, egymás
felszívódását és hasznosulását segítve legyenek jelen egy készítményben. Így a
multivitamin komplex alkalmazása remek kiegészítése lehet az egészséges
életmódnak, a túladagolás veszélye nélkül. A 8 hitelesített logóval ellátott
termék, napi adagja mindösszesen 1 filmtabletta. 1A riboflavin, az E -vitamin,
valamint a szerves cink, a réz és a mangán antioxidáns hatásuk révén
hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az A-, a B6-, a
B12-, a C-, a D-vitamin, a folát, a cink, a vas, a réz hozzájárul az
immunrendszer egészséges működéséhez. A jódmentes formula, főként szerves
ásványi anyagokat tartalmaz, az aktív B2-vitamin nátriumsójával
(riboflavin-5?-foszfát nátriumsója) dúsítva. A Quali®-A Quali®-B, a Quali®-C, és
Quali®-E vitaminok minőségi alapanyagokból, fenntartható, nyomon követhető, és
megbízható gyártásból származnak. A Natur Tanya® MULTIVITAMIN, B12-ben gazdag
formula, amely rendszerint csak állati eredetű élelmiszerekben található (néhány
kivétellel), ezért vegánok és vegetáriánusok számára is ideális választás.
Tudatosan döntöttünk a vegán multivitamin formulázásnál az alga a d3-vitamin
mellett. A tablettát színtelen bevonattal láttuk el a könnyebb lenyelés
érdekében, valamint nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és
aromát. ALGÁBÓL, NÖVÉNYI FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ JÓL FELSZÍVÓDÓ ÉS FENNTARTHATÓ
D3-VITAMIND3-vitamin képződik napfény hatására a bőrünkben, leginkább állati
eredetű élelmiszerekben található, remek forrásai például a halak, melyek
D-vitamin tartalmukat mikroalgákból nyerik. Ezek az algák a víz felszínén élnek
és D-provitaminból, napsugárzás révén szintetizálódik bennük D-vitamin. A
mikroalgák D-vitamin tartalma augusztusban a legmagasabb, ezért akkor gyűjtik be
őket.Amellett, hogy az alga D3-vitamin alkalmas a vegánoknak és
vegetáriánusoknak az alapanyag 100%-ban fenntartható és nyomon követhető, amit a
minőség és tisztaság teljes ellenőrzése jellemez. Az állati eredetű
D-vitaminokkal szemben, amit juhgyapjúból vonnak ki, a gyártási eljárás nem
alkalmaz szintetikus anyagokat, oldószereket és rovarirtószereket.Az előállítás
rendkívül alacsony energiájú folyamat, és könnyen méretezhető, mivel az algák
nagyon gyorsan növekednek. Sőt mit több, az ?algahulladékot? a következő
növesztési körben újra lehet hasznosítani, ami hozzájárul a folyamat
hatékonyságához. A D-vitamin hozzájárul:a kalcium felszívódásához, és ezzel a
vér normál kalcium szintjéheza normál csontozat és fogazat fenntartásáhoza
normál izomműködéshezaz immunrendszer normál működéséheza normál
sejtosztódáshozTakeuchi A., Okano T., Tanda M., Kobayashi T. (1991). Possible
origin of extremely high contents of vitamin D3 in some kinds of fish liver.
Comp. Biochem. Physiol. A 100, 483?487 Sunita Rao D., Raghuramulu N. (1996a).
Food chain as origin of vitamin D in fish. Comp. Biochem. Physiol. A 114, 15?19
NATUR TANYA® MULTI 55 ÉS FENNTARTHATÓSÁGFontos számunkra, hogy olyan
partnerekkel dolgozzunk együtt, akik fenntartható, minőségi és nyomon követhető
gyártástechnológiával előállított alapanyagok biztosítása mellett, biológiai
lábnyomuk csökkentésén munkálkodnak.A DSM vezető szerepet vállal az
üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésében. Vállalták, hogy legkésőbb 2030-ra a
villamos energiánk 75%-át megújuló forrásokból fedezik, illetve, hogy a lehető
legkorábbi lehetőségnél ez az arány 100% legyen, keresik a megújuló
energiaforrások szélesebb körű felhasználásának új lehetőségeit - pl. biomassza
hulladékból előállított gőz.A NATUR TANYA® MULTI 55 FERMENTÁLT MULTIVITAMIN
KIVÁLÓ ALTERNATÍVA A MINDENNAPI VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG PÓTLÁSRA. TÁPLÁLKOZÁSI
SZOKÁSAINK AZ UTÓBBI ÉVEK FOLYAMÁN JELENTŐSEN ÁTALAKULTAKElőtérbe kerültek a
kényelmi termékek, illetve a lakosságra a szénhidrát dús táplálkozás lett a
jellemző. Emellett az egészséges táplálkozás híveinek sincs könnyű dolguk. A
termőtalaj minőségének csökkenése, illetve a nemesítések miatt a zöldségekben és
gyümölcsökben bizonyos vitaminok és ásványi anyagok csökkenő tendenciát
mutatnak.Nincs ez másként a húsok és halak minőségével sem. A szabad tartásból
származó húsok ritkaságnak számítanak és drágábbak, a húsok és húskészítmények
nagyrészt nagyüzemi körülmények között tartott állatok húsából származik, ami
szintén nem kedvező tápanyagtartalmuk szempontjából.A stresszes életmód,
kialvatlanság, károsszenvedélyek és az erős UV sugárzás is rossz hatással vannak
a bevitt mikrotápanyagok hasznosulására. A fenti okok miatt kerül fokozottan
előtérbe életmódunkra és táplálkozásunkra való fokozott odafigyelés.Darmon N,
Darmon M, Maillot M, Drewnowski A. A nutrient density standard for vegetables
and fruits: nutrients per calorie and nutrients per unit cost. J Am Diet Assoc.
2005 Dec;105(12):1881-7. doi: 10.1016/j.jada.2005.09.005. PMID: 16321593.Davis
DR, Epp MD, Riordan HD. Changes in USDA food composition data for 43 garden
crops, 1950 to 1999. J Am Coll Nutr. 2004 Dec;23(6):669-82. doi:
10.1080/07315724.2004.10719409. PMID: 15637215.Lin, C. Y., Kuo, H. Y., &
Wan, T. C. (2014). Effect of Free-range Rearing on Meat Composition, Physical
Properties and Sensory Evaluation in Taiwan Game Hens. Asian-Australasian
journal of animal sciences, 27(6), 880?885.
https://doi.org/10.5713/ajas.2013.13646 GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉGFOGYASZTÁSI SZOKÁSOK
EURÓPÁBANA WHO becslései szerint az európai régió több mint felében a napi
gyümölcs és zöldség fogyasztás nem éri el az ajánlott napi 400g-ot. Az országok
harmadánál az átlagbevitel 300g-nál is kevesebb. Általános tendencia, hogy Észak
Európából dél felé haladva nem csak a hőmérséklet, de a gyümölcsfogyasztási kedv
is nő. Például, Finnországban az átlagos ellátás 195 g/fő naponta, ami 71
kg/fő/év aránynak felel meg, míg Görögországban egy ember naponta átlagosan 756
gramm zöldséget fogyaszt (276
kg/fő/év).https://www.eufic.org/en/healthy-living/article/fruit-and-vegetable-consumption-in-europe-do-europeans-get-enough
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPJA A MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS
FOGYASZTÁSA gyümölcs és zöldségfogyasztás fontosságát a Dietetikusok Országos
Szövetsége is kiemeli Okostányér kiadványán.forrás:
https://mdosz.hu/uj-taplalkozasi-ajanlasok-okos-tanyer/ Egészséged megőrzése
szempontjából fontos, hogy napi étkezéseid felét gyümölcsök és zöldségek tegyék
ki, lehetőleg friss és minél változatosabb formában. Ez naponta minimum 400g
zöldséget és gyümölcsöt jelent, több étkezésre felosztva. Alacsony vitamin és
ásványi anyag, illetve magas keményítő tartalma miatt a burgonya nem számítható
bele a napi zöldségbevitelünkbe. Quali® is a trademark of DSM. www.
qualityforlife.comQuatrefolic®, vitaMK7® are registered trademarks of Gnosis
S.p.A.Albion?, Ferrochel?, TRAACS? are trademarks of Albion Laboratories, Inc.
LABORBAN BEVIZSGÁLT, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES MULTIVITAMINA Natur Tanya® MULTI 55
független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL
AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért
lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. A
gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy
megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van.
De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek,
számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.Laktóztartalom alkalmazott
vizsgálati módszer: B-LAC-GCGluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer:
B-AGT-ELIA termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó
Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer
szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. Alkalmazás: Napi 1
filmtabletta, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve. Adagolási időtartam:
Minimum 60 nap, maximum 120 nap. OÉTI notifikációs szám: 30227/2022 MULTI 55 -
Fermentált multivitamin 55 féle koncentrált hatóanyag - 30 tabletta - Natur
Tanya1 adag: 1 tabletta30 adagot tartalmazMegnevezés/ 1 filmtablettaFERMENTÁLT,
LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, ÉS GYÓGYNÖVÉNY PORKEVERÉK (alma, sárgarépa, fehér
eper, retek, ananász, narancs, citrom, cékla, aszalt szilva, szilva, maracuja,
görögdinnye, goji bogyó, grapefruit, szőlő, őszibarack, acerola, tőzegáfonya,
eper, málna, cseresznye, arónia, feketeribizli, egres, fekete áfonya, körte,
gránátalma, banán, papaya, lychee, sárgadinnye, paradicsom, spárga, jujuba,
egybibés galagonya, brokkoli)100 MGA-vitamin (Quali-A®) 800 ?g (2666,4
NE**)(100%*) Vegán D3-vitamin (alga eredetű) 5 µg (100%*)(200 NE**) E-vitamin
(Quali-E®) 12 mg (100%*) Természetes, fermentált K2-vitamin (menakinon-7)
(vitaMK7®) világszabadalommal védett 15 µg (20%*) C-vitamin 80 mg (100%*)
B1-vitamin (tiamin) (Quali-B®) 1,1 mg (100%*) B2-vitamin (riboflavin) (Quali-B®)
1,4 mg (100%*) B3-vitamin (niacin) (Quali-B®) 16 mg (100%*) B6-vitamin
(piridoxin) (Quali-B®) 1,4 mg (100%*) Folát (Quatrefolic® bioaktív
(6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) világszabadalommal védett 200
µg (100%*) B12-vitamin (cianokobalamin)(Quali-B®) 3,75 µg (150%*) B7-vitamin
(biotin) (Quali-B®) 50 µg (100%*) B5-vitamin (pantoténsav)(Quali-B®) 6 mg
(100%*) Magnézium (magnézium citrátból és magnézium-oxidból) 60 mg (16%*)
Szerves vas (Albion? Ferrochel? vas-biszglicinátból) világszabadalommal védett 5
mg (35,71%*) Szerves cink (cink-biszglicinátból) 10 mg (100%*) Szerves réz
(réz-glükonátból) 1 mg (100%*) Szerves mangán (mangán-glükonátból) 1 mg (50%*)
Szerves króm (króm-pikolinátból) 20 µg (50%*) *NRV: Felnőttek számára javasolt
napi beviteli referenciaérték.Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi
egység Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz),
magnézium-citrát, fermentált zöldség, gyümölcs, és gyógynövény porkeverék;
csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, szilícium-dioxid, zsírsavak
magnéziumsói), L-aszkorbinsav készítmény, magnézium-oxid,
DL-alfa-tokoferil-acetát készítmény, cink-biszglicinát, vas(II)-biszglicinát
készítmény, nikotinamid, mangán-glükonát, színtelen bevonat [tömegnövelő szerek
(hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer
(glicerin)], kalcium-D-pantotenát, réz(II)-glükonát, fényezőanyag (zsírsavak),
retinil-acetát készítmény, riboflavin-5-foszfát nátriumsója, kolekalciferol
készítmény (alga eredetű), piridoxin-hidroklorid, K2-vitamin (menakinon-7)
készítmény, tiamin-mononitrát, cianokobalamin készítmény,
(6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só; króm(III)-pikolinát, D-biotin
Az Ön böngészője nem támogatja a HTML5
videókat. Figyelmeztetés:Figyelmeztetés: Az ajánlott napi
mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!A termék 10 éves
kortól alkalmazható (gyermekeknél előforduló nyelési nehézségek miatt)A termék
nem alkalmazható vérhígítók használata eseténA termék alkalmazható cukorbetegség
eseténA termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában Forrás:
niyodo.hu
Adatlap
Ár: | 4.350 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Termék: | Egyéb (kellékek, stb.) |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 40 alkalommal |
A hirdető adatai
Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "MULTI 55 - Fermentált multivitamin 55 féle koncentrált hatóa" című hirdetést látja. (fent)