Betöltés...

Nature Cookta Útifű maghéj többféle

Jelenleg, a 21. században az emberiség többségének nincs ideje azzal
foglalkozni, hogy mit, és hogyan fogyaszt. Pedig, rendkívül fontos lenne, hogy a
hét alapvető tápanyag mindegyike megfelelő mennyiségben bekerüljön táplálkozási
szokásainkba, így elegendő fehérjét, zsírt, vitamint, ásványi anyagot, rostot,
szénhidrátot és természetesen vizet fogyasszunk, nem csak időnként, hanem
folyamatosan. Ételeink többsége nagy mennyiségben tartalmaz például vitamint,
vagy ásványi anyagot, húsaink fehérjét, így ezekből nem csak, hogy eleget, de
néha túl sokat is feldolgozunk, viszont sokszor rendkívül kevés rostot
fogyasztunk. Az elmúlt években egyre elterjedtebb lett egy Indiában és Iránban
őshonos növény, az útifű, melynek héját elsősorban gyógyászati célokra
használják fel. A Nature Cookta Útifű maghéj 99%-os tisztaságú. Egyedülállóan
sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek mind-mind fontos élettani
hatással bírnak az emberi szervezetre. Napi rostbevitelünknek 25 grammnak
kellene lennie, ezzel szemben jó, ha 15 grammot elfogyasztunk. Az útifű maghéj
körülbelül 85%-a rost, ezért az egyik legjobb megoldás tisztítókúrák
alkalmazásához, emésztésünk helyreállításához. Felhasználási javaslat: Kúrához:
Egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben ? lehet tea, vagy
gyümölcslé is ?, majd azonnal igyuk meg, hogy a zselésedés folyamata a gyomorban
indulhasson meg. Reggel, és este javasolt fogyasztani, étkezéseink előtt
körülbelül 20-30 perccel. Ha ételeink elkészítése során is alkalmazzuk,
folyamatosan pótolhatjuk szervezetünk rost szükségletét. Többféle felhasználási
lehetőséget biztosít, köztük olyanokat is, amelyekre a kezdő háziasszonyok talán
nem is gondolnának. A nap elkezdésekor fontos, hogy tápláló ételt fogyasszunk,
amely mintegy elindítja napunkat, energiával tölt fel. Az útifű maghéj müzlibe
is keverhető, amitől a könnyű kis reggeli sokkal laktatóbb, egészségesebb lesz,
nem is beszélve az emésztésre gyakorolt hatásáról. A reggelihez sokaknál
hozzátartozó kenyeret, zsemlét is elkészíthetjük a psyllium maghéjából. Sokféle
paleós kenyérnél, péksüteménynél probléma, hogy a tésztája vizes lesz, így
kevésbé ízletes. Az útifű maghéj használatával ez a probléma megszüntethető. A
kenyérre kerülő vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele, vagy akár fűszeres olajhoz
is keverhetjük. Főételeink közül főleg főzelékek, mártások elkészítéshez
javasoljuk, rostdús alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett.
Helyettesíthetjük vele a lisztet teljes egészében, vagy csak egy részét, ez
teljes mértékben ízléstől függ. Leveseinket is táplálóbbá tehetjük, ha rántás
helyett útifű maghéjat használunk, tésztaételek szószához keverve is megállja
helyét. Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is
kiváló, de pudingot is készíthetünk vele. A kókuszos gyümölcspuding
legegyszerűbb módja például, ha az előre pépesített gyümölcsöt darált dióval,
mandulával, és egy kis almalébe áztatott mazsolával összekeverjük, majd a
kókusztejszínhez hozzáadunk almalevet, és pont annyi útifű maghéjat, amennyitől
sűrűvé, puding állagúvá válik. Innentől a tálalás és a díszítés már csak a
fantáziánkon múlik. Állati eredetű zselatin helyett jó megoldás, hiszen nagyfokú
zselésítő képessége miatt bármilyen folyadékot képes zselévé varázsolni. Előnye,
hogy nem szükséges meleg folyadékba tenni, vagy esetleg összeforralni vele,
hideg folyadékkal maradéktalanul elkeverhető. Az útifű maghéj, vagy másik nevén
psyllium husk, kúraszerű használatával megakadályozható a bélkő-, és a
zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan csökkenthetjük vele
étvágyunkat, miközben kalóriát nem viszünk szervezetünkbe. Magas rosttartalmának
köszönhetően a bélrendszer megtisztul, a bélflóra egyensúlyba kerül. A géles
anyagot a szervezet nem dolgozza fel, hanem végighalad az emésztőrendszeren, így
távolítva el a felraktározódott bomlásterméket. Fontos, hogy fogyasztásakor
megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe (1 grammhoz körülbelül
0,5 l vizet), mert az útifű maghéj különlegességei közé tartozik, hogy nagy
vízmegkötő képessége miatt folyadék hatására válik zselészerűvé, amely majd
finoman tisztítja a bélrendszert. Az útifű maghéj vízzel keverve saját súlyának
a 8-14-szeresévé dagad. Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők
számára fogyasztását nem ajánljuk. 100 gramm Nature Cookta Útifű maghéj
tápanyagtartalma: Energia: 192 kcal/803 kJ Szénhidrát: 3 g Fehérje: 1 g Zsír: 0
g Rost: 88 g Nátrium: 120 mg /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató
jellegűek./

Tovább
Adatlap
Ár: 1.617 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.06.25
Eddig megtekintették 67 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta Útifű maghéj többféle
Lehetőségek
Megosztók

Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Nature Cookta Útifű maghéj többféle" című hirdetést látja. (fent)