Betöltés...

Moderálási elvek a gyakorlatban

A gyakorlati elvek a felhasználási feltételekhez tartoznak.

Szabályzat

Felhasználási feltételek III. fejezetének 2.10 pontja szerint Tilos az olyan hirdetés feladása, mely az Üzemeltető érdekeivel nem összeegyeztethető (pl. más hirdetési oldal reklámozása), illetőleg az üzemeletető vagy üzleti partnerinek vagy a honlap látogatóinak jogos érdekeit sérti.

Joggyakorlat

Ezen szabály alapján tiltott (eltávolításra került) az olyan hirdetés:

(1) melyre jelentkezve a felhasználó azt az információt kapta a Hirdetőtől, hogy prospektust, kiadványt vagy más terméket kell megvásárolni ahhoz, hogy a hirdetéshez - jellemzően álláshirdetéshez - kapcsolódó elérhetőségi adatokat a felhasználó megkaphassa. Az ilyen hirdetés egyfelől aggályos, sok esetben jogvitához vezet, másfelől felhasználóinknak ingyenesen kívánjuk biztosítani a hirdetésre történő jelentkezést, így az üzemeltető és a felhasználók jogos érdekit is sérti az ilyen - és ehhez hasonló - hirdetés;

(2)  más hirdetési oldalt reklámozott;

(3)  a hirdetésben másik hirdetési oldal linkje lett megadva (vagy a szövegben felhívás, hogy több kép, vagy információ a másik hirdetési oldalon található);

(4) a hirdetésre jelentkező felhasználók azt az információt kapták, hogy látogassanak el egy másik hirdetési oldalra;

(5)  melyben a Hirdető a hirdetett termékét „A nap legjobb apróhirdetése ezen az oldalon” jelzéssel hirdette, és felszólításra sem volt hajlandó ezzel a gyakorlattal felhagyni. Az ilyen hirdetés a fogyasztóért folytatott hirdetők közötti versenyre nézve aggályos, Üzemeltetőként érdekünket sérti az ilyen kiemelés, valamint a felhasználók ilyen jellegű tájékoztatása.

Szabály értelmezés

Ezen szabály alapján Üzemeltető olyan hirdetést tilt és töröl, mely hirdetések feladói tudják illetőleg gondos körültekintés esetén tudniuk kell, hogy a feladott hirdetés a hirdetésre jelentkező vagy a hirdetést olvasó felhasználó vagy az üzemetetői jogos érdekeit sérti. Ezen szabály alapján Üzemeltető önkényesen nem töröl, nem tilt hirdetést, ha lehet, keresi az érdekellentét feloldását a szabályzat betartására történő felszólítással vagy a hirdetés javítására tett javaslattal.